Dani Alves a rămas fără echipă după ce a fost arestat

Dani Alves a rămas fără echipă după ce a fost arestat

Clubul mexican de fotbal de primă divizie Puman UNAM a anunţat că i-a reziliat contractul fotbalistului brazilian Dani Alves, plasat în detenţie preventivă în Spania pentru o presupusă agresiune sexuală, informează AFP.

„Prin această decizie, clubul şi-a reafirmat angajamentul de a nu tolera niciun act al vreunui membru al echipei noastre care să aducă atingere spiritului universitar şi valorilor sale”, a transmis preşedintele clubului Universităţii naţionale a Mexicului (UNAM), Leopoldo Silva.

"Clubul Universităţii naţionale este o instituţie care promovează respectul, comportamentul integru, demn şi profesionalismul jucătorilor şi jucătoarelor, atât pe teren cât şi în afara acestuia", a adăugat preşedintele într-o conferinţă de presă convocată vineri pe acest subiect.

ADVERTISING

Un judecător spaniol a ordonat, vineri, plasarea în arest provizoriu a fotbalistului brazilian pentru agresarea unei tinere, fapte pe care acesta însă le neagă categoric.

Pe 10 ianuarie, un tribunal din Barcelona a anunţat că a deschis o anchetă pentru un presupus delict de agresiune sexuală după o plângere a unei femei, care l-a acuzat de atingeri nepotrivite în discoteca Sutton din capitala catalană, în noaptea dintre 30 şi 31 decembrie.

Reclamanta, care petrecea la clubul amintit alături de câţiva prieteni, a declarat poliţiei că fotbalistul brazilian a atins-o pe sub lenjeria intimă fără consimţământul ei. Însoţită de prietenii ei, femeia a raportat cele întâmplate personalului de securitate al clubului de noapte, care a activat protocolul relevant în aceste cazuri şi a sesizat poliţia catalană.

ADVERTISING

La faţa locului s-au deplasat agenţi ai poliţiei catalane, care i-au luat declaraţia femeii, deşi aceasta nu a oficializat plângerea pentru agresiune sexuală decât pe 2 ianuarie, câteva zile mai târziu.

La scurt timp după ce femeia a denunţat agresiunea sexuală, Dani Alves s-a întors în Mexic pentru a se alătura ''Pumelor'', echipa la care joacă.

Alves, 39 ani, a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇