Dan Petrescu a prefațat derbiul dintre FCSB și CFR Cluj

Dan Petrescu a prefațat derbiul dintre FCSB și CFR Cluj

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu FCSB de duminică va avea şanse mari la victorie formaţia care va reuşi să marcheze prima, el precizând că lupta pentru titlu se va da până în ultima sau penultima etapă a play-off-ului.

„Să ne surprindă cei de la FCSB nu au cum, noi îi ştim pe ei, aşa cum şi ei ne ştiu pe noi. Micile detalii vor face diferenţa în acest meci, va fi o bătaie. În acest meci e foarte important cine marchează primul gol. Chiar dacă nu va fi pe placul multora ce o să spun eu, campionatul se va câştiga în ultimul sau penultimul meci din play-off. Ştiu că mulţi spun că suntem campioni deja, că suntem nu ştiu cum… E corect că suntem favoriţi, că suntem pe primul loc, dar nu suntem campioni încă şi va fi mult de muncă. Mai ales că programul nostru este de două ori mai greu faţă de cel al celor de la FCSB. Va fi o luptă până la final”, a afirmat tehnicianul.

ADVERTISING

"Un meci cu FCSB este foarte greu, indiferent de circumstanţe. Specialiştii nu au catalogat ca fiind bun parcursul echipei FCSB din actualul campionat. Dar mie mi se pare că FCSB a făcut până în momentul ăsta un campionat fantastic. În ultimele 14 meciuri are 12 victorii şi două egaluri. E un parcurs incredibil. Dar din cauză că CFR Cluj a făcut la rândul ei până acum un campionat incredibil, ei au fost mai puţin băgaţi în seamă şi mai puţin apreciaţi. Să ai 14 meciuri la rând fără înfrângere e incredibil. În plus, în campionat a jucat 10 meciuri acasă şi a avut nouă victorii şi un egal. În acest sezon FCSB a fost invincibilă acasă. Primul meci este foarte greu, indiferent cu cine jucăm. Aşa va fi şi pentru ei, şi pentru noi. Ca să fii la nivel maxim şi să intri în ritm ai nevoie de unul-două meciuri. FCSB are jucători de atac foarte buni. În momentul de faţă are şi cel mai bun fundaş central din ultimii cinci ani din România, deci au atuuri să schimbe ceva în bine. Anul lor a fost excelent, ce puteau face mai mult? Dacă noi reuşim să menţinem acelaşi ritm de anul trecut, ei nu au nicio vină. Dar eu zic că ne vom bate, şi va apărea şi Craiova, până cu o etapă sau două înainte. Dacă nu se înjumătăţeau punctele (n.r. - înaintea play-off-ului), lupta era în doi, aşa că nu va fi o luptă în doi", a adăugat Petrescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Antrenorul a explicat că Billel Omrani şi Florin Ştefan au fost infectaţi cu virusul Covid-19 şi au pierdut pregătirea. El a subliniat că îşi doreşte ca Omrani să semneze prelungirea contractului cu CFR Cluj.

"Billel Omrani şi Florin Ştefan au pierdut pregătirea, amândoi au avut Covid. Deci ei sunt singurii jucători în urmă cu pregătirea, dar sperăm să fie 100% până la meciul cu FC Botoşani. Omrani intră în planurile mele, normal... dacă nu se întâmplă altceva, dacă nu vine vreo ofertă... pentru că el mai are doar şase luni de contract. Dar eu sper ca el să semneze. S-a speculat că nu mai am nevoie de el, dar nu e adevărat. Eu am nevoie de Omrani, aşa cum şi el are nevoie de CFR Cluj. Cel mai bun campionat din cariera lui l-a jucat cu Dan Petrescu antrenor. Iar cele mai bune rezultate ale echipei au fost cu Omrani în teren. El este golgheterul nostru all-time în Europa, aşa că eu mi-l doresc în continuare. Dar un jucător în ultimele şase luni poate decide ce vrea. În această situaţie mai sunt Mike Cestor, Mateo Susic şi Cristian Bălgrădean. Cu ei conducerea vorbeşte despre prelungire şi aproape toate cazurile astea sunt rezolvate. Deci pe toţi pe care i-am spus îi doresc în continuare", a spus el.

ADVERTISING

Dan Petrescu a subliniat că singurii jucători care au plecat în această pauză competiţională sunt Denis Alibec şi Emmanuel Culio, negând o eventuală despărţire de Alexandru Chipciu.

"Alibec a spus că nu vrea să vină în pregătire, că are alte soluţii. Şi dacă nu a venit în pregătire, atunci şansele lui sunt foarte mici să rămână, pentru că lista noastră de jucători nu e foarte mare. Aşa că în momentul de faţă Alibec a fost înlocuit de Marko Dugandzic pe listă... Deci nu l-am dat afară pe Alibec, a fost decizia lui. El a vrut să plece. Acum dacă el n-a găsit echipă nu e vina mea. Dar sper să îşi găsească şi să joace fotbal. Deci au plecat doar Alibec şi Culio. Am vorbit şi cu Chipciu, mi-a zis că nu a avut nicio ofertă, nici de la Craiova, nici din altă parte. El nu s-a gândit să plece de la CFR, are familia aici... El s-a pregătit bine, nu a jucat meci de meci, dar când a intrat a dat gol sau ne-a ajutat într-un fel sau altul. Dacă se antrenează în continuare aşa are şanse să fie titular, totul depinde de el", a precizat Petrescu.

Până la finalul perioadei de transferuri, antrenorul mai doreşte să aducă la echipă doar doi jucători tineri, eligibili pentru regula Under 21. "Mai e posibil să vină doi jucători pentru regula Under 21, pentru ca Otto Hindrich şi Claudiu Petrila să aibă dubluri. Dar avem jucători în ultimele şase luni, iar dacă vin oferte pentru ei, atunci trebuie să ne mişcăm imediat şi să îi înlocuim", a afirmat Petrescu.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, duminică, de la ora 20:00, în deplasare, formaţia FCSB, într-o partidă contând pentru etapa a 22-a a Ligii I.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇