Cum vrea Mircea Lucescu să-i împace pe ucrainenii care-l contestă

Cum vrea Mircea Lucescu să-i împace pe ucrainenii care-l contestă

Mircea Lucescu, noul antrenor al echipei ucrainene Dinamo Kiev, a declarat, marţi, pentru site-ul clubului că legendarul Valeri Lobanovski a fost unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului. Criticat puternic de fanii lui Dinamo, Lucescu încearcă să-i împace prin prețuirea lui Lobanovski.

„Sunt foarte fericit că sunt aici. Îmi amintesc foarte bine perioada în care Valeri Lobanovski începea cariera de antrenor la clubul din Kiev. Îmi aduc aminte când la mijlocul anilor ’80, Dinamo Kiev a jucat împotriva Universităţii Craiova. Am fost foarte impresionat de jocul acelui Dinamo, o echipă care domina toate adversarele”, a declarat Lucescu.

ADVERTISING

''Valeri Lobanovski a fost un om cu adevărat extraordinar, o mare personalitate, care a avut o contribuţie uriaşă la dezvoltarea fotbalului. Desigur, el a rămas în memoria fanilor, indiferent de clubul cu care ţineau aceştia. A fost un antrenor de top. Fără îndoială, el merită toate cuvintele pe care specialiştii le-au spus şi le spun despre el. Lobanovski este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului", a subliniat antrenorul român lângă monumentul fostului antrenor ucrainean.

Lucescu a sosit marţi la Kiev pentru a preluat echipa Dinamo Kiev şi a depus un buchet de flori la monumentul dedicat lui Lobanovski.

ADVERTISING

Mircea Lucescu a semnat joi pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un an, cu clubul Dinamo Kiev, dar a fost aproape să renunţe din cauza protestelor suporterilor echipei. Preşedintele Igor Surkis l-a convins totuşi pe Lucescu să înceapă munca la vicecampioana Ucrainei, după ce a scris istorie la rivala Şahtior Doneţk.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇