Cum se apără președintele FIFA după gestul făcut la înmormântarea lui Pele: "Sunt consternat"

Cum se apără președintele FIFA după gestul făcut la înmormântarea lui Pele: "Sunt consternat"

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a reacționat după ce a fost criticat dur pentru un selfie făcut în fața sicriului lui Pele.

Infantino susține însă că nu a fost intenția sa, ci a fost rugat de câțiva foști colegi cu Pele, trecut în neființă pe 29 decembrie, după o lungă luptă cu cancerul.

"Tocmai am aterizat din călătoria mea în Brazilia, unde am avut privilegiul de a participa la frumosul omagiu adus lui Pele, care a avut loc la Vila Belmiro din Santos. Sunt consternat după ce am fost informat că se pare că sunt criticat de unele persoane pentru că mi-am făcut un selfie și fotografii la ceremonia de ieri.

ADVERTISING

Aș dori să clarific că am fost onorat că foștii colegi de echipă și membrii familiei marelui Pele m-au întrebat dacă pot să fac câteva fotografii cu ei. Și evident că am fost imediat de acord.

În cazul selfie-ului, foștii colegi ai lui Pele au cerut să facem un selfie, dar nu au știut cum să-l facă. Așa că, pentru a fi de ajutor, i-am luat telefonul unuia dintre ei și am făcut poza.

Dacă a fi de ajutor unui coechipier al lui Pele creează critici, sunt bucuros să le accept și voi continua să fiu de ajutor oriunde voi putea celor care au contribuit la scrierea istoriei fotbalului.

ADVERTISING

Am atât de mult respect și admirație pentru Pele și pentru acea ceremonie de ieri încât nu aș face niciodată nimic care ar fi lipsit de respect în vreun fel.

Sper ca cei care au publicat sau au spus lucruri fără să știe și fără să caute informații să aibă decența și curajul să recunoască că au greșit și să corecteze ceea ce au spus", a scris Gianni Infantino pe pagina sa de Instagram.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇