Cum explică Sofia Kenin eșecul din finala de la Roland Garros cu Iga Swiatek

Cum explică Sofia Kenin eșecul din finala de la Roland Garros cu Iga Swiatek

Sofia Kenin, campioana americană din acest an la Australian Open, nu a avut nicio șansă sâmbătă în finala de la Roland Garros cu tânăra Iga Swiatek, Polonia, care la 19 ani doar a intrat definitiv în istoria tenisului.

Poloneza a trecut de Kenin cu 6-4, 6-1, triumfând la Roland Garros fără set pierdut, lucru care nu se mai întâmplase de circa 15 ani!

Două recorduri uriașe stabilite de Iga Swiatek după triumful de la Roland Garros

Kenin a pierdut a doua sa finală de Mare Șlem disputată, la 21 de ani, supărată fiind la final și de problemele medicale pe care le-a resimțit pe durata setului doi:

ADVERTISING

"Vreau să o felicit pe Iga, a făcut un turneu grozav aici la Paris, a jucat foarte bine, cred că merita trofeul. Felicitări ei și echipei din spatele ei. Vreau să le mulțumesc și celor din tribune, mă bucur să vă văd după pandemie, a fost impresionant să mă susțineți pe parcursul celor două săptămâni, înseamnă enorm pentru mine", a spus Kenin la final, la ceremonia de premiere de după joc.

ADVERTISING

Sportiva din SUA, antrenată de tatăl său, a fost favorită 4 aici la Paris, fiind pe locul 6 WTA.

D.A.

Iată și alte știri interesante despre Roland Garros, numai pe SpotMedia.ro:

Programul finalelor de la Roland Garros: Iată când vor avea loc duelurile Iga Swiatek - Sofia Kenin și Rafael Nadal - Novak Djokovic

Cum arată clasamentul WTA după terminarea Roland Garros: Salt uriaș făcut de Iga Swiatek

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!