Cum arată tragerea la sorți de la United Cup

Cum arată tragerea la sorți de la United Cup

Echipa Serbiei, al cărei lider este numărul unu mondial, Novak Djokovic, va înfrunta China şi Cehia la United Cup, competiţia de tenis pe echipe mixte, a cărei tragere la sorţi a avut loc luni, informează AFP.

La acest turneu, care va avea loc între 29 decembrie şi 7 ianuarie la Perth şi Sydney, Iga Swiatek şi echipa Poloniei, cap de serie numărul 1, vor avea ca adversare Spania şi o echipă care urmează să fie stabilită.

Dacă pentru Djokovic acest turneu va servi drept pregătire pentru a-şi apăra titlul la Australian Open, începând din 15 ianuarie, o altă legendă a tenisului, spaniolul Rafael Nadal, care doreşte să dispute un ultim sezon în circuitul profesionist în 2024, nu este anunţat în echipa Spaniei.

ADVERTISING

Echipa Statelor Unite, campioana en titre, ai cărei lideri sunt Taylor Fritz şi Jessica Pegula, a fost repartizată în grupă cu Australia şi Marea Britanie.

Grecia, cap de serie numărul 2, care îi va avea în componenţă între alţii pe Stefanos Tsitsipas şi Maria Sakkari, va debuta împotriva unei echipe a Canadei compusă în principal din Felix Auger-Aliassime şi Leylah Fernandez.

Germanca Angelique Kerber, în vârstă de 35 de ani, fostă numărul unu mondial, va fi prezentă la rândul ei la antipozi, alături de campionul olimpic en titre Alexander Zverev, urmând să înfrunte Italia şi Franţa.

ADVERTISING

Fiecare echipă, compusă din trei jucători şi trei jucătoare, va participa la faza grupelor, cu meciuri de simplu masculin şi feminin, precum şi de dublu mixt.

Câştigătoarele grupelor se vor califica în sferturile de finală, alături de cea mai bună echipă de pe locul secund. Semifinalele şi finala se vor disputa la Sydney şi vor fi dotate cu un premiu de 15 milioane de dolari şi puncte în clasamentele ATP şi WTA.

Tragerea la sorţi a United Cup:
Perth
Grupa A: Polonia, Spania, o naţiune care urmează să fie confirmată
Grupa C: SUA, Marea Britanie, Australia
Grupa E: Cehia, China Serbia

ADVERTISING

Sydney
Grupa B: Grecia, Canada, o naţiune care urmează să fie confirmată
Grupa D: Franţa, Italia, Germania
Grupa F: Croaţia, Olanda, Norvegia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇