Cum arată portretul selecționerului ideal propus de Gică Hagi: „Trebuie adus cel care duce presiunea!”

Cum arată portretul selecționerului ideal propus de Gică Hagi: „Trebuie adus cel care duce presiunea!”

Gică Hagi a refuzat acum puțin timp o ofertă clară venită din partea FRF pentru a prelua echipa națională de fotbal a României.

Însă el vorbește acum despre cum ar trebui să arate omul ales de Federația Română de Fotbal pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Naționala noastră, în opinia lui Hagi, are nevoie de un selecționer care să nu cedeze în condiții de presiune: „Vă spun tuturor că, oricine ar veni, chiar dacă căutaţi rezultatul, trebuie construită o echipă competitivă. Avem nevoie de calificări. Eu n-am zis că nu vreau rezultate, proiectul are multe puncte, e total altceva. E uşor să spui din gură. Pe oricine ar fi o presiune uriaşă.

E normal să fie presiune, dar trebuie să îi duci acolo pe cei care duc această presiune, cei cărora le place. Presiunea aduce adrenalină, nu trebuie să aducă teamă. Trebuie să motivezi antrenori, jucători… obiective mari. Trebuie să ştii ce vrei. Trebuie găsiţi cei care se simt puternici şi să ducă echipa acolo”, puncta Hagi sâmbătă seara, după ce Farul, echipa patronată și antrenată de el, a învins Rapidul în Liga 1, scor 2-0.

ADVERTISING

Liga 1 | Farul a învins-o pe Rapid

Favoritul numărul 1 pentru a prelua postul de selecționer acum este Dan Petrescu, dar singura problemă este că FRF e obligată să plătească celor de la CFR Cluj clauza sa de reziliere de 600.000 de euro.

Hagi a refuzat oferta lui Răzvan Burleanu, pe motiv că nu poate fi și selecționer și patron la Farul în același timp.

Naționala României a pierdut și calificarea la CM 2022, terminând pe 3 într-o grupă preliminară în care am fost depășiți de Germania și Macedonia de Nord.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!