Cum a vrut FCSB să forțeze un jucător să renunțe la bani: Acum e dată în judecată la FIFA

Cum a vrut FCSB să forțeze un jucător să renunțe la bani: Acum e dată în judecată la FIFA

FCSB a încercat din răsputeri să-l convingă pe fundașul Marko Momcilovici să renunțe la banii pe care-i avea de încasat.

Momcilovici a fost băgat în șomaj tehnic de FCSB, iar apoi a fost anunțat cu câteva ore înainte că trebuie să revină de urgență din Serbia pentru a efectua un test de coronavirus.

FCSB a încercat tot felul de tertipuri pentru a-l convinge să renunțe la bani, dar sârbul nu s-a lăsat și a dat în judecată FCSB.

"După ce Momcilovic a insistat în mod repetat să vină din Serbia la Bucureşti, pentru pregătire, şi a fost refuzat în mai multe rânduri, pe 3 iunie seara, la 22:30, a primit un mail că este programat a doua zi dimineaţă pentru testul COVID-19! Însemna să se teleporteze!

ADVERTISING

Noi am luat legătura cu clubul, era inuman un astfel de tratament, şi le-am transmis că jucătorul va veni pe 4 iunie, aşa cum au cerut, dar nu are cum să ajungă atât de dimineaţa. La cum l-am cunoscut eu pe Momcilovic nu cred că a făcut vreodată probleme. Un om serios şi care crede că toată lumea are suflet bun", a spus consilierul juridic al AFAN, Lucian Enache, pentru Digi Sport.

Apoi, Enache a explicat ce s-a întâmplat după ce Momcilovici s-a întors în România.

"Marko a ajuns la Bucureşti şi a sunat la club, dar nimeni nu i-a răspuns. Ce să facă? S-a dus la apartamentul în care stătea, unde a intrat în izolare 14 zile, cum cerea legea în acea perioadă. Nu avea voie să iasă din apartament pentru că poliţia venea în vizită de două ori pe zi şi trebuia să iasă la geam, să demonstreze că e acasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trebuia să mănânce şi el, nu? Nu are vreo rudă în Bucureşti, nu avea la cine să apeleze, aşa că mă duceam eu şi îi făceam cumpărăturile pe care le voia şi i le lăsam la uşă. Două săptămâni în care ceilalaţi jucători de pe lista neagră erau la baza din Berceni, iar de el nici măcar nu s-au interesat", a adăugat Enache.

Totodată, acesta a menționat că FCSB a insistat din nou ca sârbul să renunțe la bani.

"I-am anunţat pe cei de la club că i se termină izolarea şi îl pot programa pentru teste. Nimic! Nicio reacţia. Cu o săptămână înainte de finalul contractului, FCSB a venit din nou cu propunerea să-i dea hârtie că poate pleca acasă. Condiţia: să renunţe la pretenţiile financiare. Adică eşti tratat ca un câine şi să zici, mulţumesc frumos că mă lăsăţi să plec la familia mea cu o săptămână mai devreme şi, lăsaţi, nu-mi daţi ce mi se cuvine, banii mei!?

ADVERTISING

Din 27 iunie le-am dat zilnic mail că trebuie să predea maşina de serviciu, că pe 30 îi expiră contractul. N-au răspuns nimic, aşa că ne-am dus la baza din Berceni şi am aşteptat multă vreme până a venit cineva din club să ia maşina. Jucătorul, v-am spus, este un om extraordinar, este convins în continuare că FCSB se va achita de obligaţii şi el nu va mai apela la FIFA. Poate se va întâmpla şi o astfel de minune, mai ştii? Dacă nu, dosarul este pregătit", a completat Enache.

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇