Constantin Din, omul care vrea să conducă handbalul românesc: E susținut de nume importante și promite că va atrage finanțare privată

Constantin Din, omul care vrea să conducă handbalul românesc: E susținut de nume importante și promite că va atrage finanțare privată

Fostul arbitru internațional Constantin Din este singurul contracandidat al actualului președinte Alexandru Dedu la alegerile pentru președinția Federației Române de Handbal.

Constantin Din este susținut de nume importante precum Naricsa Lecușanu, Viorel Mazilu, Alin Șania și Sorin Dinu.

De asemenea, la conferința de presă pe care a susținut-o astăzi la Sala Polivalentă a avut alături și 9 reprezentanți ai unor companii puternice din România, care doresc să învestească în handbal.

"Am obținut deja acordul unor companii private de a veni în viitorul apropiat alături de FRH, ca parteneri dispuși să sprijine financiar fiecare competiție de copii și juniori. Obiectivul meu este acela de a ajuta cluburile de copii și juniori, în vederea reducerii presiunii financiare pe care o au astăzi și de a sprijini, îndruma și susține tinerii talentați la fiecare pas în drumul lor, indiferent de statutul lor social!", a spus Constantin Din.

ADVERTISING

Totodată, Din a afirmat că mizează pe creșterea sănătoasă a juniorilor pentru a nu întâmpina dificultăți când fac pasul spre cariera de seniori.

"Unul dintre programele extrem de importante pe care le voi dezvolta în calitate de președinte al FRH este programul carierei duale: mentorat și pregătire în handbal, cât și dezvoltare personală. Juniorii vor avea acces la consiliere în educație cât și la întâlniri periodice cu reprezentanți din lumea business-ului românesc. Cea mai mare problemă pe care am identificat-o în handbalul românesc e că nu știm să ne creștem copii. E nevoie de schimbare, avem multe probleme în handbal care trebuie rezolvate urgent. Iubesc România şi vreau să redevenim o forţă în handbalul mondial. Este foarte important ca acest proces să înceapă de jos, dar în acelaşi timp şi de sus, pentru a da un semnal. Pentru că trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă handbalul românesc are probleme", a explicat Din.

ADVERTISING

În plus, Constantin Din consideră că sportivii ar trebui pregătiți de momentul retragerii în așa fel incât să facă o tranziție facilă către noua viață fără handbal.

"În cazul seniorilor, chiar dacă programul acestora și stilul lor de viață se învârte în jurul pregătirii lor handbalistice, asta nu înseamnă că viața lor trebuie să se termine odată ce nu mai sunt sportivi de performanță. În acest sens, sportivii vor primi susținere din partea FRH pentru a fi complet pregătiți să își înceapă o nouă carieră în viață, conform așteptărilor lor", a precizat Din.

ADVERTISING

Alegerile pentru șefia FRH sunt programate la finalul lunii martie, iar lupta se dă intre Constantin Din și Alexandru Dedu.

Screenshot_2-10

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇