Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească Novak Djokovic pentru a putea evolua la Roland Garros

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească Novak Djokovic pentru a putea evolua la Roland Garros

Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, iar acum el este în pericol să rateze și alte turnee majore, având în vedere declarația sa fermă că este decis să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare de origine română, a decis să clarifice condițiile pe care trebuie să le îndeplinească marele campion sârb pentru a putea fi prezent la Roland Garros în luna mai. În acest moment, francezii au impus vaccinarea drept condiție obligatorie pentru participarea la Grand Slam-ul de la Paris: „Este adevărat că, în Franța, de la începutul ieșirii din criză s-a promovat foarte mult vaccinarea și este ceea ce ne-a permis să ieșim din criza sanitară cât mai rapid. Pentru sportivi și pentru cluburile care au fost închise luni de zile a fost foarte important să trecem la pasul vaccinal. Acum avem voie să mergem la antrenamente și concursuri numai dacă suntem vaccinați. Pentru noi este foarte important să dăm populației asigurări că oamenii pot reveni la sport datorită acestui vaccin și să protejăm sănătatea sportivilor de performanță care au nevoie să aibă grijă de corpul lor, de sănătatea fizică și mentală.

Facem tot posibilul pentru ca sportivii care sunt vaccinați să fie sănătoși și să poată participa la concursuri și sperăm că în curând n-o să mai fie nevoie de aceste măsuri. Dar dacă situația pandemică va mai dura, în mai, când va avea loc Roland Garros, o să rămânem pe poziția actuală”, a sunat declarația făcută de înaltul oficial francez într-o declarație pentru televiziunea EuroSport.

ADVERTISING

Djokovici e campion en-titre la Paris, după o finală de anul trecut dramatică în fața lui Stefanos Tsitsipas, în care a întors de la 0-2 la seturi.

Roland Garros e programat să înceapă în 2022 pe data de 22 mai.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!