Concluziile organizatorilor Transylvania Open după prima ediție a turneului

Concluziile organizatorilor Transylvania Open după prima ediție a turneului

Directorul turneului de tenis Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, a declarat, luni, că absenţa spectatorilor, venită ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, a fost o lovitură dură pentru că a venit pe ultima sută de metri.

„Absenţa spectatorilor a fost o lovitură dură pentru că a venit pe ultima sută de metri. Dacă ştiam cu 3-4 săptămâni înainte era altceva… într-o ţară normală aşa cred că se face. Nu să închizi un eveniment cu o seară înainte, după ce se vând bilete, oamenii îşi fac planuri, cazări, avioane, concedii… Am avut oameni care au venit din America, din Spania, cu concedii luate şi ne-am trezit cu ei la uşă… Au venit cu avionul, aveau cazare la Cluj şi nu puteau intra la meciuri. Deci a fost o lovitură dură atât financiar, cât şi ca impact. Dar ne-am adaptat. Măcar aceşti copii din staff (n.r. – voluntari) au avut ocazia să vadă aceste jucătoare pe viu, au muncit şi au meritat acest lucru”, a spus el într-un interviu publicat pe pagina oficială de Facebook a turneului.

ADVERTISING

"Celor care aveau bilete le-am dat şansa să intre din weekend la meciuri şi la antrenamente. Au avut astfel ocazia să o vadă pe Emma Răducanu de două ori la antrenament, şansă unică, pentru că la turneele mari greu reuşeşti să vezi astfel de jucători atât de aproape. Şi mulţi s-au bucurat. Pentru că sunt convins că mulţi au cumpărat bilete şi pentru Emma, şi atunci a fost un noroc că am reuşit să facem asta pentru ei", a adăugat el.

"Emma Răducanu şi Simona Halep au fost pilonii competiţiei… Practic anunţul Simonei că vine aici a dus turneul la un nivel de 500 WTA, nu de 250. Iar Emma este un fenomen mondial, faptul că are un nume românesc şi un tată român înseamnă mult pentru oameni. Eu am avut timp să vorbesc cu Emma şi tatăl ei şi pot spune că sunt ataşaţi de ţara noastră. Obiectivul nostru este să avem mulţi ani de acum înainte acest turneu, momentan de 250 WTA, dar pe viitor visăm să creştem", a mai spus Patrick Ciorcilă.

ADVERTISING

Turneul Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, s-a desfăşurat în perioada 23-31 octombrie în BT Arena din Cluj-Napoca.

Titlul la simplu a fost adjudecat de estoniana Anett Kontaveit, care a dispus în finală de jucătoarea română Simona Halep cu 6-2, 6-3.

Perechea româno-georgiană Irina Bara/Ekaterine Gorgodze a câştigat titlul în proba de dublu după 4-6, 6-1, 11-9 în finala cu cuplul Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda).

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!