Concluziile lui Răzvan Burleanu după un an foarte slab pentru fotbalul românesc

Concluziile lui Răzvan Burleanu după un an foarte slab pentru fotbalul românesc

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat că 2022 nu a fost un an aşa cum şi-ar fi dorit în ceea ce priveşte rezultatele primei reprezentative a României, însă a subliniat că la nivel de juniori şi junioare lucrurile au stat mai bine.

„Din punct de vedere sportiv nu am avut un an aşa cum ne-am fi dorit cu toţii. Mă refer bineînţeles la rezultatele primei reprezentative din luna iunie, în special, când a fost o perioadă atipică, patru meciuri unul după altul. Am învăţat multe din lecţiile din sezonul trecut. La nivel de juniori şi junioare rezultatele au fost mai bune. Naţionala de U19 s-a calificat la EURO, pentru prima dată în istorie, fiind printre cele mai bune 8 echipe din Europa.

ADVERTISING

În plus, următoarea generaţie U19 a reuşit la rândul ei să obţină calificarea la turul de elită, fiind la un pas de turneul final, jucători tineri de mare perspectivă de la cluburi din Liga 1, Liga a 2-a sau din cadrul academiilor cluburilor din străinătate. La feminin, ambele selecţionate, atât naţionala U19, cât şi cea U17, au reuşit să promoveze în Liga A. La futsal, naţionala U19 a fost şi ea prezentă în premieră la Campionatul European. După cum se vede, am reuşit să îmbunătăţim procesele şi sistemele de formare ale juniorilor precum şi în zona de scouting extern. Rămâne pentru anii următori ca împreună cu cluburile să identificăm şi să optimizăm cel mai bune metode de tranziţie către echipele de seniori", a spus Burleanu.

"La nivel administrativ, am început implementarea Strategiei Tehnice a FRF pe care am lansat-o anul trecut şi mă bucur să văd susţinerea membrilor afiliaţi pentru un asemenea demers strategic, sprijinit şi financiar cu o investiţie de peste 1,6 milioane de euro doar anul acesta în proiectele iniţiate de către cluburi. Totodată, am lansat FRF Coach, o platformă online dezvoltată împreună cu Federaţia din Ţările de Jos, cu planuri de antrenamente dedicate fiecărei categorii de vârstă. Conţine materiale video cu o multitudine de exerciţii şi vine în folosul tuturor antrenorilor de copii şi juniori din România.

ADVERTISING

În plus, anul acesta am adoptat Strategia de Sustenabilitate a FRF, devenind prima federaţie din România ce adoptă un astfel de document care prevede acţiuni din sfera responsabilităţii sociale şi faţă de mediu pentru perioada 2022-2030 şi este aliniat cu obiectivele prevăzute în strategia UEFA. Din punct de vedere financiar, FRF continuă să fie o organizaţie stabilă, cu o reputaţie foarte bună în mediul privat naţional şi internaţional, atrăgând constant resurse financiare suplimentare. Acest context sperăm să deschidă în anii următori şi posibilitatea accesării fondurilor publice, mai ales la nivel de copii şi juniori", a adăugat el.

ADVERTISING

Ce spune despre Edi Iordănescu

Răzvan Burleanu a menţionat că FRF mizează pe continuitate şi a precizat că are încredere că selecţionerul Edward Iordănescu, instalat la începutul acestui an, va duce prima reprezentativă la Campionatul European din 2024.

"Selecţionerul Edward Iordănescu şi directorul tehnic Mihai Stoichiţă au explicat deja rezultatele noastre din acest an. Eu am încredere în Edi că va reuşi să ne ducă la EURO 2024, am zis-o chiar imediat după meciurile din luna septembrie că el este alegerea noastră. Era momentul să mergem pe continuitate şi să îi acordăm timp pentru a putea să obţină rezultate pe care ni le dorim", a afirmat preşedintele.

Întrebat ce sentimente l-au încercat în Qatar ştiind că echipa naţională a României nu este prezentă la Cupa Mondială 2022, Burleanu a răspuns: "Pe de o parte tristeţe, pentru că nu am fost prezenţi, dar pe de altă parte şi ambiţie şi determinare în a munci zi de zi pentru a influenţa un sistem al performanţei sportive care să susţină participarea noastră la următorul Campionat Mondial".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇