Concluzia fermă trasă de o legendă a Scoției despre Ianis Hagi

Concluzia fermă trasă de o legendă a Scoției despre Ianis Hagi

Fostul selecționer al Scoției, Gordon Strachan, a vorbit despre Ianis Hagi.

Strachan l-a urmărit cu atenție pe Ianis Hagi în ultimul sezon din Scoția și spune că a ajuns la concluzia că nu este un fotbalist de top.

“La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani ai nevoie să ai un impact asupra jocului. Dacă te uiţi la alţi jucători de top, la ce vârstă au început să-şi lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. Există riscul să ratezi oportunităţi dacă nu devii o forţă, într-un fel sau altul. Şi trebuie să devii o forţă în campionatul intern.

ADVERTISING

Nu ştiu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucător de top trebuie să domini meciuri. Să marchezi, să creezi goluri. Jude Bellingham joacă în Champions League şi e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor”, a spus Strachan, potrivit Telekom Sport.

De asemenea, Strachan consideră că e mult prea devreme să se discute despre transferul lui Ianis la o echipă de top.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Mai întâi trebuie să fie titular indiscutabil. Dacă vrei să ajungi într-un campionat mai mare din Europa, în Scoţia trebuie să fii vedeta echipei. Rangers a avut un sezon fantastic în Europa, dar jucătorii care au fost decisivi au fost mai degrabă Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier.

Aceşti jucători au atras atenţia fotbalului mondial pentru că au fost decisivi în competiţii europene. Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva. Primul lui sezon a fost unul de acomodare, dar îmi imaginez că Ianis şi clubul îşi doresc ca el să aibă un impact mai mare în jocul echipei, precum Steve Davis sau Ryan Kent, care sunt decisivi pentru Rangers”, a mai spus Strachan.

ADVERTISING

Ianis a marcat 8 goluri și a oferit 15 pase decisive în sezonul recent încheiat pentru Rangers.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!