Cine este Elise Mertens, adversara Simonei Halep în marea finală de la Praga

Cine este Elise Mertens, adversara Simonei Halep în marea finală de la Praga

Elise Mertens este viitoarea adversară a Simonei Halep în marea finală de la Praga de duminică, meci care va putea fi urmărit în format LIVE text pe SpotMedia.ro cu începere de la ora 14.30.

Belgianca este numărul 23 mondial WTA la doar 24 de ani. Născută pe 17 noiembrie 1995, Mertens are deja cinci titluri WTA la simplu, plus nouă la dublu, incluzând aici trofeul de la US Open 2019, de Mare Șlem.

Cunoaștem prima finalistă de la Praga

Cea mai bună clasare pentru ea a fost locul 12 pe care l-a ocupat pe 26 noiembrie 2018, iar în clasamentul de dublu se poate lăuda și cu poziția numărul 2 ocupată pe 9 septembrie 2019, imediat după US Open. A avut-o atunci parteneră pe Aryna Sabalenka din Belarus.

ADVERTISING

A obținut titluri la Hobart 2017, cu Monica Niculescu în finală, 6-3, 6-1, tot la Hobart un an mai tărziu, la Lugano în 2018, la Rabat în același an și ultimul chiar cu Simona Halep, câștigat la Doha în 2019, după o finală dramatică, terminată cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3.

Iată parcursul lui Mertens în acest an la Praga:

7-5, 4-6, 6-3 cu Paolini
6-4, 6-2 cu Giorgi
6-4, 1-6, 6-4 cu Bouchard
7-5, 7-6 cu Kr.Pliskova

Simona Halep va disputa la Praga a 38-a sa finală a carierei în circuitul WTA și turneele de Grand Slam. Dintre acestea a reușit să câștige 20 de titluri. Ultimul titlu a venit în luna februarie a acestui an, la Dubai, după o finală cu Elena Rybakina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

Avancronica finalei WTA de la Praga: Simona Halep versus Elise Mertens. Românca își poate lua revanșa după ultimul act de la Doha

Ce-au declarat Simona Halep și Elise Mertens înaintea finalei de mâine de la Praga

Apasă aici pentru a citi toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!