Cehii explică situația neașteptată în care a ajuns Florin Niță: "Rebelii nu sunt tolerați"

Cehii explică situația neașteptată în care a ajuns Florin Niță: "Rebelii nu sunt tolerați"

Florin Niță, până nu de mult portarul titular al echipei naționale a României, a plecat de la Sparta Praga la Pardubice, ultima clasată din Cehia.

Niță venea după o lungă perioadă în care nu a mai jucat pentru Sparta Praga, după ce a fost tras pe linie moartă. El are o imagine foarte bună în Cehia, iar jurnaliștii de la EFotbal.cz îl descriu ca fiind „cel mai bun portar al campionatului”. Transferul său la Pardubice este descris ca fiind „un mare șoc”.

Ce s-a întâmplat însă? Relația sa cu conducerea lui Sparta Praga nu a fost tocmai bună. Totul a început în noiembrie 2021, după un meci cu Slovacko, în care nu a jucat bine. Potrivit jurnaliștilor cehi, atunci s-a certat cu antrenorul Pavel Vrba și a intrat în dizgrația directorului sportiv Tomas Rosicky pentru anumite declarații.

ADVERTISING

"Rosicky ține la respectarea regulilor, iar rebelii nu sunt tolerați", a scris sursa citată.

De atunci, Sparta Praga l-a presat pe Florin Niță să plece, dar jucătorul român a preferat să își încaseze salariul. A acceptat abia în această iarnă, când a intrat în ultimele luni de contract cu Sparta. Această echipă îi plătește însă în continuare o bună parte din salariu.

În schimb, Niță reușește să își recapete ritmul de joc în următoarele luni înainte să semneze cu o nouă echipă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇