Ce spune Țiriac despre descalificarea lui Djokovic de la US Open

Ce spune Țiriac despre descalificarea lui Djokovic de la US Open

Ion Țiriac a comendat descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open 2020.

Fostul tenismen român spune că numărul 1 ATP n-ar fi trebuit descalificat și este convins că supervizorul turneului n-ar fi luat această decizie dacă în tribune se aflau spectatori.

"Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu 'warning'. El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci. Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este. Nu cred că Djokovic merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo"

"Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru! Ceea ce interesant e că un judecător independent (supervizorul turneului - n.red.) spune 'gata, s-a terminat!'. Terminându-se treaba asta, ei au furat de la US Open cel puțin 30% din valoarea turneului"

Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor
ADVERTISING

Novak Djokovic a fost descalificat în optimile de finală de la US Open, după ce a lovit neintenționat cu mingea unul dintre arbitrii de linie, care a căzut la pământ.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇