Ce problemă a depistat Mats Wilander la Simona Halep

Ce problemă a depistat Mats Wilander la Simona Halep

Mats Wilander a analizat șansele Simonei Halep la Australian Open 2022.

Fostul mare tenismen suedez, acum expert Eurosport, consideră că Australian Open poate fi o rampă de relansare pentru tenismena română.

Totuși, Mats Wilander a depistat o problemă la Simona și anume că nu are evoluții constante la turneele de după Grand Slam-uri.

"Cred că acest turneu ar putea fi o rampă de relansare pentru Simona Halep. Nu îmi dau seama exact însă ce înseamnă succesul pentru ea în acest moment – să revină pe numărul 1 în lume? Să câștige un nou Grand Slam? Cred că succesul poate însemna să fie fericită, să se bucure de moment, de victorii și de înfrângeri, fiindcă despre asta e vorba în tenis. Poate să-și dezvolte și mai mult jocul și să vadă la ce nivel poate ajunge. Dacă rezultatele vor veni, vor veni. Dacă nu, tot nu înseamnă că nu a avut o a doua parte a carierei de succes", a spus Mats Wilander la Eurosport.

ADVERTISING

"Încep să cred că suprafețele mai rapide îi pot ajuta pe jucători. Ai crede că în cazul Simonei, jocul ei este mai potrivit pentru suprafețe lente, pentru că poate alerga după toate mingile, dar nu este așa. Loviturile devin arme pe terenurile rapide, așa că acum ea poate avea niște arme, la fel ca celelalte jucătoare. Melbourne este un loc potrivit pentru ca Simona să se afirme din nou. Problema ei nu este la Slam-uri, ci la turneele de imediat după, unde încă trebuie să continui să câștigi, fiindcă dacă nu o faci, pierzi încredere. E nevoie de o constanță atât la nivel emoțional, cât și fizic, pentru a continua să rămâi în vârf", a adăugat acesta.

ADVERTISING

Eurosport transmite în direct în România meciurile de la Australian Open.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!