Cazul Jenni Hermoso a ajuns la tribunal: Jucătoarea va depune mărturie

Cazul Jenni Hermoso a ajuns la tribunal: Jucătoarea va depune mărturie

Jenni Hermoso, componentă a naţionalei feminine de fotbal a Spaniei, campioana mondială en-titre, a fost chemată de o instanţă din Madrid să depună mărturie în procesul intentat fostului preşedinte al Federaţiei iberice (RFEF), Luis Rubiales, pe care l-a acuzat de agresiune sexuală, scrie DPA.

Hermoso a depus plângere penală faţă de Rubiales, iar procurorii au înaintat dosarul instanţei de judecată care a chemat-o pe Hermoso să depună mărturie, după ce au fost deja audiaţi şi alţi martori.

Aşa cum se ştie, la ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

ADVERTISING

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

Luis Rubiales a fost inculpat sub acuzaţia de ''agresiune sexuală'' şi de ''constrângere'' din cauza presiunilor exercitate asupra jucătoarei.

Dacă va fi condamnat, Rubiales ar putea risca o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani.

De asemenea, Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional, decizie rămasă definitivă după respingerea contestaţiei formulată de Rubiales.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇