Care sunt posibilele adversare ale României la turneul final Billie Jean King Cup

Care sunt posibilele adversare ale României la turneul final Billie Jean King Cup

România s-a calificat în premieră în noaptea de sâmbătă spre duminică la turneul final BJK Cup, fosta Fed Cup, după ce a întors Ucraina într-un mod miraculos, de la 0-2.

Pe zgura verde din Florida, România a făcut imposibilul, întorcând o partidă ce părea definitiv pierdută, exact ceea ce ni se întâmplase chiar nouă cu un an în urmă, când am condus Slovenia în același baraj cu 2-0 după prima zi, am avut și mingi de meci în prima partidă de sâmbătă prin Ana Bogdan, dar am pierdut incredibil.

La turneul final ce va avea loc între 12-17 noiembrie la Sevilla, Japonia și România sunt calificate în premieră. Niponele au trecut de Kazahstan în play-off. Cele 8 câștigătoare de baraj li se alătură Canadei, campioana en-titre, finalistei Italia, gazdei Spania și unui wild-card primit din partea ITF pentru Cehia.

Celelalte șase câștigătoare de play-off sunt: Australia, cu un nou căpitan nejucător Sam Stosur, care a trecut de Mexic și vor juca la turneul final pentru al patrulea an consecutiv, Marea Britanie, cu o Emma Răducanu strălucitoare, care a câștigat două partide contra Franței, chiar pe zgura din Hexagon, Germania, care a învins Brazilia cu 3-1, Polonia, cu lidera mondial Iga Swiatek pe teren, care a dispus de Elveția clar cu 4-0, Slovacia, care a învins Slovenia cu același scor la Bratislava și SUA, cu marea Lindsay Davenport la timonă, care așteaptă un nou titlu din 2017, iar în play-off a trecut de Belgia liniștit, 4-0.

ADVERTISING

Cele 12 națiuni calificate vor evolua în 4 grupe de câte 3 formații, cu lidera și cel mai bun loc 2 calificate în semifinale apoi.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!