Campionatul Mondial din Qatar: ce ne spune competiția despre viitoarea ediție

Campionatul Mondial din Qatar: ce ne spune competiția despre viitoarea ediție

Campionatul Mondial din acest an este una dintre cele mai interesante ediții din istorie, fără urmă de îndoială. Qatar este, probabil, cea mai controversată gazdă din istoria Campionatelor Mondiale. Din cauza abuzurilor față de drepturile omului din țară, Qatar este cea mai criticată gazdă iar faptul că țara a fost eliminată încă din faza grupelor nu a ajutat.

Dincolo de asta, există câteva elemente de la acest turneu care ne oferă indicii despre cum vor arăta viitoarele ediții ale Campionatului Mondial. Drept urmare, cei care vor să pună la pariuri pe Qatar World Cup ar trebui să își noteze cu atenție ceea ce urmează. În orice caz, aplicația Sportingbet este cea mai bună variantă pentru cei care vor să își încerce șansa, dar ar fi bine să facă asta cât mai bine informați. 

ADVERTISING

Așadar, ce ne spune Campionatul Mondial din Qatar despre următoarele ediții ale turneului?

  1. Gazda va fi aleasă cu mult mai mare grijă

Având în vedere toate scandalurile privind corupția din acest an, cu siguranță că FIFA va dori să evite controverse asemănătoare atunci când va alege gazda Mondialului din 2030. Nu încape îndoială că viitoarea gazdă va trebui să aibă un palmares mult mai bun când vine vorba de drepturile omului dar și de cultura fotbalistică în general. Poate ne putem aștepta la Australia ca gazdă având în vedere că în Oceania Mondial nu a mers niciodată până acum. Ce e important de reținut însă este că procesul prin care se va acorda găzduirea următoarei ediții va fi analizat cu foarte mare atenție de către toată lumea. 

ADVERTISING
  1. Fotbaliști din ce în ce mai tineri vor domina turneul

Fotbaliștii ajung la apogeul carierei din ce în ce mai tineri și asta se simte și la acest turneu. Vedeta Mondialului și cel mai valoros fotbalist din lume are acum 23 de ani. Ne putem aștepta ca în timp „în floarea vârstei” să nu mai însemne 26-27 de ani ca până acum, ci mai degrabă undeva între 22 și 25 de ani, după cum ne demonstrează noua generație. Așadar cel mai probabil vom avea foarte mulți jucători care la 20 de ani sunt foarte promițători la viitoarele turnee finale. Să ne uităm doar la câți adolescenți talentați avem la acest turneu, adică fotbaliști care nu au împlinit nici măcar 20 de ani: Jude Bellingham, Moukoko, Reyna, Pedri și lista poate continua. 

ADVERTISING
  1. Spania va străluci din nou

Noua generație a Spaniei este una cu adevărat de excepție. Cele trei nume care au cea mai mare rezonanță la ora actuală sunt trei fotbaliști cu un talent extraordinar și asta se simte și în jocul spaniolilor: Ansu Fati, Pedri și Gavi. Acești trei fotbaliști vor duce fotbalul la următorul nivel în următorii ani și asta va ridica și naționala Spaniei în același timp. Cu siguranță că Luis Enrique va ști să scoată maximul din și ne putem aștepta la două Mondiale de excepție de la spanioli în 2026 și 2030.

Iată așadar la ce să ne așteptăm la viitoarele turnee finale.