Bucureștiul se închide pe 27 august pentru cursa de ciclism l’Étape Romania by Tour de France

Bucureștiul se închide pe 27 august pentru cursa de ciclism l’Étape Romania by Tour de France

Bucureștiul găzduiește în data de 27 august competiția L’Étape by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața urmând ca acestea să fie redate circulației după ora 14:00.

Peste 2000 de cicliști vor lua startul duminică dimineața la această competiție, iar traficul va fi restricționat pe următoarele străzi și artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății. 

ADVERTISING

Rute alternative recomandate:

  • Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piața Universității – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Gh. Magheru;
  • Bulevardul Națiunile Unite – Strada Izvor – Bulevardul Tudor Vladimirescu - Bulevardul George Coșbuc – Bulevardul Regina Maria;
  • Bulevardul Pache Protopopescu – Str. Mihai Vodă – Șoseaua Mihai Bravu – Pasaj Piața Muncii;
  • Bulevardul Mărășești – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Bulevardul Octavian Goga – Calea Dudești – Șoseaua Mihai Bravu – Piața Hurmuzachi.

Traversarea zonelor cu restricții de circulație se poate realiza prin cinci puncte, după cum urmează:

  • Pasajul Piața Victoriei – pentru zona de nord;
  • Pasajul Mărășești – pentru zona centrală;
  • Pasajul Piața Muncii – pentru zona de est;
  • Pasajul Mihai Bravu – pentru zona de sud;
  • Pasajul N. Grigorescu – pentru zona de sud-est.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

  • 08:00 - vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km.
  • 13:30 - festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenților: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională și unul în Piața Victoriei. De asemenea, concurenții au la dispoziție suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă. 

ADVERTISING

O echipă medicală cu experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții Tour de France și a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, care a organizat peste 8.000 de evenimente sportive pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), deținătorul legendarului brand Tour de France.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇