Bornă impresionantă atinsă de Iga Swiatek

Bornă impresionantă atinsă de Iga Swiatek

Săptămâna aceasta va fi a o suta pentru jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek pe poziţia de lider al clasamentului WTA.

Swiatek este a noua jucătoare din istorie care atinge suta de săptămâni ca lider WTA, după Steffi Graf (377), Martina Navratilova (332), Serena Williams (319), Chris Evert (260), Martina Hingis (209), Monica Seles (178), Ashleigh Barty (121) şi Justine Henin (117). Simona Halep este a 12-a în această ierarhie (64 de săptămâni), înaintea sa mai fiind Caroline Wozniacki (71) şi Lindsay Davenport (98).

ADVERTISING

Swiatek, care s-a oprit în semifinale la Stuttgart, săptămâna trecută, are un avans de aproape 2.700 de puncte faţă de următoarea clasată, belarusa Arina Sabalenka. Podiumul este completat de americanca Gauff, aflată la mai puţin de 600 de puncte de Sabalenka.

Kazaha Elena Rîbakina, campioana de la Stuttgart are aproape o mie de puncte până la Gauff.

În top 10 s-a produs o rocadă între cehoaica Marketa Vondrousova (a urcat pe 7) şi chinezoaica Qinwen Zheng (a coborât pe 8).

Ucraineanca Marta Kostiuk, finalistă la Stuttgart, a urcat şase locuri şi se află pe 21, cea mai bună clasare din carieră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Americanca Sloane Stephens, campioană la Rouen, a reuşit şi ea un salt de şase locuri, aflându-se acum pe 33. Poloneza Magda Linette, care a pierdut finala din Hexagon, a făcut un salt de 12 locuri, ocupând poziţia a 48-a.

România are în continuare trei reprezentante în prima sută, pe Sorana Cîrstea, care a coborât o poziţie faţă de săptămâna trecută şi e pe 30, Ana Bogdan, care staţionează pe 64, şi Jaqueline Cristian, care a urcat un loc şi e pe 73. Simona Halep a coborât pe locul 1.150.

La dublu, Monica Niculescu a urcat un loc şi se află pe 43, în timp ce Gabriela Ruse se menţine pe 83.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇