Boris Becker, declarații în procesul de la Londra

Boris Becker, declarații în procesul de la Londra

Fosta glorie a tenisului german Boris Becker a afirmat, în cadrul procesului său de la Londra privind falimentul personal, că nu ştie unde sunt trofeele lui de la Wimbledon, scrie DPA.

”Sincer, aş vrea să le am şi eu pentru a le arăta copiilor mei. Nu ştiu unde sunt”, a spus Becker.

Becker, câştigător a şase titluri de Mare Şlem, este judecat pentru 24 de capete de acuzare privind falimentul său, legat de un împrumut de 3,5 milioane de euro de la banca privată Arbuthnot Latham.

Anunţul falimentului său a avut loc în 2017, cu câteva zile înaintea turneului de la Wimbledon, la care fostul tenisman lucra în calitate de comentator pentru BBC şi televiziuni australiene şi japoneze.

ADVERTISING

"Cum vă puteţi imagina, am fost foarte şocat de situaţie. Pentru că peste tot circulau informaţii, cum am trecut de porţile de la Wimbledon toată lumea ştia deja. Am fost stânjenit pentru că eram în faliment", a declarat el în faţa Curţii.

Conform fostului lider mondial, falimentul său şi tratamentul de care a avut parte în media au cauzat prejudicii "mărcii Becker", iar apoi a avut dificultăţi să ramburseze datoriile.

În cadrul procesului său la Londra, el a fost acuzat şi pentru că nu a cedat, pentru a-şi şterge datoriile, nouă dintre trofeele câştigate în cariera sa, între care două cupe de la Wimbledon.

ADVERTISING

Lui Becker i se reproşează, de asemenea, că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi un apartament londonez şi că a ascuns un împrumut de 825.000 de euro.

Becker, care a cucerit 49 de titluri în 16 ani de carieră sportivă, contestă infracţiunile pentru care este acuzat. Procesul, care a debutat pe 21 martie, ar urma să dureze trei săptămâni.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!