Barcelona își distruge rivala Real Madrid și cucerește Supercupa Spaniei

Barcelona își distruge rivala Real Madrid și cucerește Supercupa Spaniei

FC Barcelona a dispus în mod categoric de rivala Real Madrid în finala Supercupei Spaniei, scor 3-1 într-un meci în care oamenii lui Xavi au făcut spectacol.

Golurile au fost marcate de Pedri, Gavi și Lewandowski, cu un Gavi MVP-ul partidei, cu gol și două pase de gol, în minutele 33, 45 și 69. Real Madrid a marcat golul de onoare prin Karim Benzema în minutul 93.

Barcelona a avut o primă repriză de vis în Arabia Saudită, locul de desfășurare a acestei Supercupe a Spaniei. Profitând e drept și de un Real Madrid letargic, fără niciun fel de idee sau de inițiativă în joc, Barca a dominat cap-coadă, marcând 2 goluri în ultimul sfert de oră.

ADVERTISING

Mai întâi Gavi a reluat splendid pe lângă Courtois din plin careu, după o pasă luminoasă a lui Lewandowski, iar în minutele de prelungire polonezul a marcat din pasa lui Gavi, simplu, din câțiva metri, după o eroare colosală a cuplului Kamavinga - Rudiger.

Spectacolul a continuat și în partea secundă, atunci când același Gavi a pasat splendid lateral cu linia porții și l-a găsit acolo în careul mic pe Pedri. Tânărul jucător de 18 ani nu a iertat și a consfințit o mare victorie a catalanilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Remarcăm faptul că Real Madrid a izbutit primul șut pe spațiul porții abia în minutul 70, șut de la distanță slab prin Kroos. În rest, un meci în care oamenii lui Ancelotti nu s-au implicat, nu au dovedit ambiție, iar despre antrenorul italian putem spune fără să greșim prea mult că acesta nu a pregătit în mod suficient partitura albilor în această seară total nereușită.

250 de meciuri se jucaseră până acum între cele două mari rivale: 105 victorii în dreptul Realului, 117 pentru rivala Barcelona.

ADVERTISING

14 Supercupe ale Spaniei are acum Barcelona în vitrină, în timp ce campioana Europei rămâne cu cele 12 deja arvunite.

Echipe de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Rudiger, Mendy - Kroos, Valverde, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Lewandowski, Fati.
Antrenor: Xavi Hernandez.

Stadion: King Fahd International Stadium.
Arbitru: Ricardo De Burgos.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!