Avocatul uneia dintre infirmierele lui Maradona: "L-au ucis pe Diego"

Avocatul uneia dintre infirmierele lui Maradona: "L-au ucis pe Diego"

„L-au ucis pe Diego”, a afirmat, miercuri, avocatul uneia dintre infirmierele lui Diego Armando Maradona, acuzându-i pe medicii fostului idol argentinian al fotbalului că sunt responsabili pentru moartea sa, informează AFP.

Rodolfo Baque a declarat presei că fostul campion mondial din 1986 a primit psihotrope care i-au accelerat pulsul, în timp ce el era tratat pentru o boală cardiacă.

"Există o responsabilitate a medicilor curanţi. Au fost multe semnale de alarmă conform cărora Maradona putea muri de pe o zi pe alta. Şi niciunul din medici nu a făcut nimic pentru a evita acest lucru", a mai spus avocatul.

ADVERTISING

Avocatul o apără pe infirmiera Dahiana Madrid, audiată miercuri de Parchetul din San Isidro (Buenos Aires) privind circumstanţele morţii lui Maradona pe 25 noiembrie 2020.

La fel ca restul echipei medicale care l-a avut în grijă pe Maradona, Dahiana Madrid (36 ani) constituie obiectul unei anchete pentru "omucidere simplă cu intenţie eventuală", o crimă pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 8 şi 25 de ani.

Acuzarea susţine că Maradona a primit tratament "insuficient" din partea membrilor echipei medicale.

"Ceea ce a făcut Dahiana Madrid a fost doar să se conformeze indicaţiilor medicilor curanţi", a susţinut avocatul acesteia.

ADVERTISING

Dahiana Madrid se ocupa de Diego Maradona în timpul zilei, în timp ce un alt infirmier, Ricardo Almiron, avea sarcina să-l supravegheze noaptea.

Acesta din urmă a contestat că şi-ar fi abandonat pacientul, asigurând că "a primit ordine să nu-l trezească noaptea" şi a indicat că niciodată nu i s-a spus că Maradona suferea de boală cardiacă.

Ricardo Almiron a declarat luni, în faţa organelor de anchetă, că înainte de a fi schimbat de Dahiana Madrid, în ziua dramei, Maradona respira normal, iar după câteva ore a fost găsit mort în patul său.

Dahiana Madrid a declarat că l-a descoperit fără semne vitale pe Maradona şi că a încercat să-l reanimeze.

ADVERTISING

Cele şapte persoane inculpate pentru moartea lui Diego Maradona, anul trecut în noiembrie, acuzate iniţial de omucidere involuntară, sunt urmărite pentru omucidere voluntară şi riscă între 8 şi 25 de ani de închisoare.

Parchetul consideră că moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau a unei neglijenţe a echipei medicale care s-a ocupat de "El Pibe d'Oro", ci că medicii şi îngrijitorii nu au făcut nimic pentru a împiedica moartea sa, atunci când aceasta s-a produs.

Această agravare a acuzaţiilor este legată de publicarea, la începutul lunii mai, a unui raport al experţilor, care concluziona că Maradona a fost "abandonat în voia sorţii'" de echipa sa de asistenţă medicală, al cărei tratament "inadecvat, deficitar şi imprudent" a condus la o agonie lentă.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Şapte persoane au fost acuzate de procurorul din San Isidoro: neurochirurgul Leopoldo Luque, principalul acuzat, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care l-au îngrijit pe Maradona înaintea morţii sale, precum şi supraveghetorul acestor asistenţi medicali şi un medic coordonator al internării la domiciliu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇