Autoritățile din China trec la fapte în "cazul" Leo Messi

Autoritățile din China trec la fapte în "cazul" Leo Messi

Autorităţile chineze au anunţat, sâmbătă, că au anulat cele două meciuri amicale ale echipei de fotbal a Argentinei, pe fondul nemulţumirii stârnite de Lionel Messi, care nu a jucat săptămâna trecută într-o partidă a echipei sale de club, Inter Miami, în Hong Kong, informează AFP.

Selecţionata argentiniană avea programat un turneu în ţara asiatică în perioada 18-26 martie, în cursul căruia avea programate meciuri cu Nigeria, în oraşul Hangzhou, şi cu Cote d’Ivoire la Beijing.

Dar polemica din jurul campionului mondial, care era până de curând foarte apreciat în China, s-a amplificat în ultimele zile.

ADVERTISING

Lionel Messi şi clubul său Inter Miami au provocat furia spectatorilor după ce starul argentinian a rămas pe banca tehnică la meciul amical contra unei echipe locale la Hong Kong, teritoriu chinez semi-autonom.

Starul argentinian a invocat o accidentare, dar unii spectatori au plătit până la 640 de dolari americani pentru un bilet, pentru a-şi vedea idolul.

Pe reţeaua socială Weibo, majoritatea internauţilor chinezi susţine decizia autorităţilor sportive chineze, considerând că "dacă el nu respectă fanii chinezi, atunci nu poate fi lăsat să ia niciun cent din buzunarele chinezilor".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇