Au intrat banii de la WTA: Iată ce sume au încasat tenismenele noastre

Au intrat banii de la WTA: Iată ce sume au încasat tenismenele noastre

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a decis să le sprijine financiar pe jucătoare în această perioadă fară turnee oficiale. Din informațiile obținute de SpotMedia.ro, câteva jucătoare din România au încasat deja banii de la WTA.

Conform surselor SpotMedia.ro, mai multe jucătoare din România au primit, până în momentul de față, sume ce variază intre 5.700 și 10.400 de dolari.

Este vorba despre Ana Bogdan, Irina Bara, Jaqueline Cristian și Gabi Ruse. După ce a făcut transferul banilor, WTA le-a cerut jucătoarelor să nu facă publice sumele oferite pentru a nu genera noi discuții pe acest subiect.

ADVERTISING

Criteriile în funcție de care s-au stabilit sumele au fost de poziția din clasament, prezența la turneele WTA, Grand Slam-uri și premiile câștigate în ultimii trei ani și în întreaga carieră.

Încă din luna martie, mai multe tenismene au criticat faptul că au rămas fără obiectul muncii și nu mai au venituri în această perioadă.

În cele din urmă, WTA a decis să le sprijine financiar pe jucătoarele mai slab clasate, care nu s-au putut susține din banii încasați anterior.

De asemenea, în perioada următoare, WTA intenționează să caute soluții și pentru sprijinirea antrenorilor din circuit, potrivit surselor noastre.

ADVERTISING

Sezonul va reîncepe pe 3 august, la Palermo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇