ATP a desemnat cel mai frumos punct din cariera lui Roger Federer (Video)

ATP a desemnat cel mai frumos punct din cariera lui Roger Federer (Video)

Roger Federer s-a retras vineri seara din tenisul mondial profesionist, după un meci emoționant de dublu la Laver Cup, în care a evoluat alături de cel mai bun prieten și cel mai mare rival în același timp, Rafa Nadal.

La 41 de ani, elvețianul de 20 de ori campion în turneele de Mare Șlem s-a retras după o carieră prodigioasă, iar ATP a realizat o anchetă, sau un sondaj, în care la final a decis care este cea mai frumoasă lovitură din cariera lui Fedex.

E vorba de un punct făcut acum 20 de ani, în 2002, într-un meci cu marele campion american Andy Roddick, un meci disputat la Basel, chiar acasă la Federer, care l-a învins pe Andy cu 7-6, 6-1. De altfel, în cele 24 de partide directe, Roddick are doar 3 victorii la Roger.

Andy Roddick rămâne doar cu trofeul de la US Open 2003 în carieră, meciurile cu Federer fiind un adevărat regal, cel mai frumos fiind de departe acea finală de Wimbledon 2009, când Roger triumfa cu 16-14 în decisiv.

Roger Federer v Andy Roddick: Wimbledon Final 2009 (Extended Highlights)

"Îl iubesc enorm pe Roger Federer şi îl respect la fel de mult. Nu spun asta despre mulţi oameni care mi-au distrus viaţa pentru un deceniu", a declarat Roddick după retragerea marelui Federer.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!