Ashleigh Barty nu va mai juca în acest an

Ashleigh Barty nu va mai juca în acest an

Australianca Ashleigh Barty, deja forfait la Indian Wells şi pentru Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), nu-şi va apăra titlul la Turneul Campioanelor, ce va avea loc între 10 şi 17 noiembrie în oraşul mexican Guadalaraja, şi nu va mai juca în acest sezon, a anunţat sâmbătă liderul mondial al tenisului feminin, potrivit AFP.

„Am vrut să ştie toată lumea că nu voi mai participa la niciun turneu în 2021, inclusiv Turneul Campioanelor din Mexic”, a anunţat într-un comunicat jucătoarea de 25 de ani, care nu a mai evoluat la nicio competiţie de când a fost eliminată în turul 3 la US Open în luna septembrie.

ADVERTISING

"Trebuie să dau prioritate corpului meu şi recuperării şi să mă concentrez ca să atac în forţă presezonul înainte de Openul Australiei din luna ianuarie", a afirmat Barty. Ea a menţionat regulile referitoare la carantină şi a adăugat că "nu este pregătită să-şi compromită pregătirea pentru ianuarie".

Într-un an care s-a încheiat prematur pentru ea, Ashleigh Barty a câştigat cinci titluri, la Miami, Melbourne, Stuttgart, Cincinnati şi Wimbledon, unde s-a impus pentru a doua oară într-un turneu de Mare Şlem după Roland Garros în 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇