Aryna Sabalenka triumfă în finala de la Wuhan, după o mare încleștare cu favorita gazdelor

Aryna Sabalenka triumfă în finala de la Wuhan, după o mare încleștare cu favorita gazdelor

Bielorusa Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, a dispus în marea finală de la Wuhan, turneu WTA Masters 1000, de favorita gazdelor, Qinwen Zheng, locul 7 mondial.

Sportiva din Europa de est s-a impus după un meci infernal de greu, terminat în trei seturi, scor 6-3, 5-7, 6-3, după 2 ore și 41 de minute de joc.

Capul de serie 1 s-a impus din nou așadar în fața chinezoaicei, pe care o învingea și în finala de la Australian Open, în ianuarie, anul curent. Zhang încă nu are nicio victorie directă la Sabalenka, în 4 partide directe.

ADVERTISING

Sabalenka câștigă așadar pentru a treia oară la Wuhan, specialiștii oferindu-ne la final o statistică interesantă, ea obținând pe durata întregului turneu 330 de puncte, un punct peste Zhang, cu 329. În semifinale, campioana din acest an de la Australian Open și US Open a trecut de Cori Gauff (4 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-4.

Aryna vine acum la doar 70 de puncte în spatele liderei WTA Iga Swiatek, care are de apărat în noiembrie nu mai puțin de 1500 de puncte la Turneul Campioanelor.

ADVERTISING

Cu victoria de astăzi, bielorusa și-a trecut în palmares al treilea titlu la Wuhan, după victoriile din 2018, respectiv 2019, și a ajuns la 17 succese în această competiție.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!