Arbitrul Istvan Kovacs a aflat că este infectat cu noul coronavirus cu doar câteva minute înainte de meciul Botoșani - Craiova

Arbitrul Istvan Kovacs a aflat că este infectat cu noul coronavirus cu doar câteva minute înainte de meciul Botoșani - Craiova

Arbitrul român Istvan Kovacs a aflat cu doar zece minute înainte de startul partidei FC Botoșani – CSU Craiova că este infectat cu noul coronavirus.

Centralul de 36 de ani trebuia să fie la timona partidei din Moldova însă cu doar câteva minute înainte de start a fost înlocuit cu rezerva sa Bogdan Dumitrache, după ce arbitrul din Carei a aflat că are COVID-19, chiar la stadion.

Kovacs a fost însă la meci, a ieșit chiar pe teren la încălzire, dar când s-a întors la vestiar pentru a se schimba, urmând ca până la startul partidei să mai fie doar maxim 10 minute, să își verifice telefonul, acolo unde a aflat pozitivarea testului său pentru COVID-19, după cum scrie Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Testul fusese făcut de către cei de la UEFA, deoarece săptămâna următoare Istvan urma să fie delegat la un meci de cupe europene.

Universitatea Craiova face un nou pas greșit în Liga 1

”Eu am respectat regulamentul. Am avut inspirația să verific mailul, am găsit acolo rezultatul testului și imediat am anunțat observatorul partidei. Mă bucur că meciul s-a putut disputa”.

Declarația lui Kovacs făcută pentru site-ul oficial al Federației Române de fotbal, frf.ro.

Cei de la FRF au prezentat apoi și un comunicat de presă în care au precizat: ”Arbitrul Istvan Kovacs a călătorit singur și a respectat toate normele prevăzute în protocolul medical și, întrucât ceilalți membri ai brigăzii nu au fost considerați contacți direcți, ”centralul” i-a cedat rolul său celui de-al patrulea arbitru delegat pentru această partidă, Bogdan Dumitrache. Noul arbitru de rezervă a fost numit Mihăiță Noroc. Conform protocolului de desfășurare a Ligii 1, arbitrii și jucătorii sunt testați la fiecare 14 zile. Precedentul test efectuat de Istvan Kovacs fusese în data de 12 noiembrie, iar rezultatul a fost negativ”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partida dintre Botoșani și U Craiova s-a terminat indecis, scor 0-0.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Dinamo obține prima victorie după două luni

Marius Șumudică, pe cai mari în Turcia

Djokovic, învins în semifinalele Turneului Campionilor după o întâlnire halucinantă

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!