Antrenorul Serenei Williams, despre confruntarea cu Simona Halep: "Suntem pregătiţi"

Antrenorul Serenei Williams, despre confruntarea cu Simona Halep: "Suntem pregătiţi"

Antrenorul Patrick Mouratoglou a opinat că Serena Williams este în cea mai bună formă fizică din ultimii trei ani şi este pregătită pentru duelul cu Simona Halep din sferturile turneului Australian Open, chiar dacă jucătoarea română are moralul ridicat după victoria de la Wimbledon din 2019, transmite Reuters.

Serena vizează al 24-lea ei titlu de Grand Slam, care i-ar permite să egaleze recordul legendarei Margaret Court, dar Williams are de trecut un hop dificil spre acest obiectiv, în sferturi, unde o aşteaptă Simona Halep, încrezătoare după succesul din Grand Slam-ul pe iarbă.

ADVERTISING

''Cred că Simona a jucat un meci perfect la Wimbledon. Va fi un proces diferit pentru ea, pentru că ştie că poate juca astfel contra Serenei, ceea ce nu reuşise niciodată înainte. Ea va veni cu mai multă încredere, dar noi suntem pregătiţi pentru asta'', a declarat antrenorul francez al americancei.

Serena Williams, care a câştigat ultima oară Australian Open în 2017, a pierdut cele patru finale de Grand Slam disputate apoi, inclusiv cea de la Wimbledon contra campioanei din România, care are însă doar două victorii din 11 confruntări directe.

ADVERTISING

În acest an însă, Mouratoglou susţine că Serena se mişcă mult mai bine pe teren decât în ultimii trei ani, iar echipa americancei a pus accentul pe recâştigarea jocului de picioare din trecut.

''Dacă te poţi deplasa bine, nu mai e nevoie de un plan B. Singurul plan este de atac. Cred că asta a costat-o câteva meciuri importante. Ne-am chinuit cu acest lucru în ultimii ani pentru că a avut numeroase accidentări şi nu a fost aptă să se antreneze aşa cum am fi vrut. Este un fel de cerc vicios când nu te poţi antrena bine, nu eşti bine pregătit fizic. Acum suntem mai degrabă într-un cerc corect decât unul vicios'', a spus Mouratoglou.

ADVERTISING

Antrenorul francez a adăugat că Serena Williams nu este obsedată de a 24-a victorie de Grand Slam, dar vrea să mai câştige turnee de acest calibru şi din acest motiv a revenit pe teren: ''Are nevoie de această confirmare? Nu cred că are nevoie de o confirmare. Dar ea a revenit în tenis pentru a câştiga câteva turnee de Grand Slam, acesta este obiectivul ei cu siguranţă. Acum ea nu este obsedată de succesul cu nr. 24, dar sigur vrea să câştige Grand Slam-uri. Acesta este singurul motiv pentru care a revenit în tenis''.

Mouratoglou susţine că performanţele reuşite de Williams şi Court nu ar trebui comparate, pentru că australianca a câştigat 13 turnee de Grand Slam înainte de era profesionistă care a început în 1968: ''Ştim cu toţii că vorbim de două sporturi diferite. Este sportul amator şi cel profesionist. Dar este probabil distractiv să vorbeşti de doborârea recordurilor, ceea ce e un lucru pe care îl pot înţelege''. 

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!