Antrenorul lui FCSB, despre derbiul cu Rapid și revenirea lui Florinel Coman

Antrenorul lui FCSB, despre derbiul cu Rapid și revenirea lui Florinel Coman

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Anton Petrea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toată lumea doreşte să vadă spectacol în derby-ul cu Rapid, dar el a subliniat că mult mai important pentru formaţia sa este să câştige cele trei puncte puse în joc.

„Este un joc important între două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, pe care putem să îl considerăm un derby. Cu siguranţă atmosfera va fi una plăcută pe stadion pentru că vom avea parte şi de sprijinul suporterilor. Rapid vine cu un moral bun după rezultatul din ultima etapă, este o echipă cu pretenţii la play-off şi cred că mâine va încerca să ne pună probleme. La un asemenea joc nu cred că mai poţi să motivezi echipa cu rezultatul nefavorabil din tur. Pur şi simplu noi avem obiectivele noastre şi trebuie să câştigăm fiecare joc, aceasta este motivaţia cea mai mare. Rapid a demonstrat că deşi este nou-promovată poate face faţă Ligii I şi se bate cu şanse reale la play-off. Eu consider că este un derby. Mie îmi vine în minte un meci disputat în 2012 sau 2013, când am câştigat cu un gol înscris de Bourceanu în minutul 90. Mi-aş dori să ne putem bucura mâine după meci la fel cum ne-am bucurat atunci. Toată lumea îşi doreşte fotbal, îşi doreşte spectacol, la fel şi eu, însă în momentul de faţă mult mai important este să câştigăm pentru că avem o diferenţă de puncte de recuperat faţă de primul loc. Nu am discutat cu suporterii, dar eu sper că fiind echipa gazdă să avem cât mai mulţi fani în tribune. Pe mine mă interesează să vină, să susţină echipa şi să îi încurajeze pe jucători”, a afirmat el.

ADVERTISING

În ceea ce îl priveşte pe Florinel Coman, tehnicianul a afirmat că acesta ar putea face parte din lot pentru partida de miercuri seara. "Coman este apt de joc şi după antrenamentul de azi vom vedea dacă va juca mâine şi cât va juca. Dar cert este că el e apt şi s-ar putea să apară totuşi în lot", a explicat Petrea.

Antrenorul nu crede că o înfrângere în derby-ul cu Rapid ar scoate FCSB din lupta pentru titlu. "Nu, mai sunt multe meciuri de disputat. Noi şi contracandidatele noastre avem meciuri grele şi se poate întâmpla orice. Mai este până la play-off acolo unde se vor înjumătăţi punctele. Da, aşteptăm un semieşec al celor de la CFR, dar pe mine mă interesează ce facem noi şi jocul nostru. După aceea vedem ce se întâmplă şi în partea cealaltă. Dar dacă noi nu câştigăm, degeaba se încurcă adversarii noştri. Eu mi-aş dori Rapid în play-off... Este o echipă bună care joacă fotbal şi care poate pune probleme. Ar fi bine şi pentru spectacolul fotbalistic să fie echipe cu tradiţie în play-off. Ambiţiile vor fi mari, vor fi orgolii şi cred că asta ar fi pe placul tuturor. De asemenea, cred că ar fi păcat să retrogradeze Dinamo... pentru că e o echipă cu tradiţie, cu nume... dar eu cred că nu se va ajunge până acolo", a menţionat tehnicianul.

ADVERTISING

Anton Petrea susţine că fotbalistul Florin Tănase nu este influenţat de zvonurile privind transferul său în străinătate, care au apărut în ultima perioadă.

"De transferul lui Florin Tănase se discută de ani de zile deja şi nu s-a întâmplat nimic. El nu este afectat de ce se scrie sau de ce se speculează, el îşi vede de treabă foarte bine aici. Atât timp cât cât este aici, el dă sută la sută. Nu ştiu ce oferte are, nu am discutat acestea lucruri. Este opţiunea lui. Însă eu cred că este un jucător care poate face faţă şi în Europa", a mai spus Petrea.

Echipa de fotbal FCSB întâlneşte, miercuri, de la ora 20:30, pe teren propriu, formaţia FC Rapid, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a a Ligii I.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!