Antrenorul FCSB, despre șansele la câștigarea titlului

Antrenorul FCSB, despre șansele la câștigarea titlului

Antrenorul formaţiei FCSB, Anton Petrea, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este încrezător în şansele echipei sale de a câştiga titlul de campioană în Liga I de fotbal, precizând că pentru asta are nevoie de mai multă maturitate.

„Se poate câştiga campionatul în acest ritm, contează şi jocul rezultatelor, dar cu mai multă maturitate din partea noastră. Au mai apărut jucători în componenţa lotului şi cred eu că maturitatea echipei a crescut. Nu am făcut calcule, nu pot spune la câte puncte vom fi de CFR la finalul sezonului regular. Eu îmi doresc să scoatem maximum de puncte din aceste patru meciuri. Vom vedea ce se va întâmpla cu jocul CFR-ului, dar cel mai important este să câştigăm noi punctele noastre, începând cu meciul de mâine seară, care va fi unul greu”, a declarat Petrea.

ADVERTISING

El consideră că sunt mulţi oameni care aveau aşteptări mai mari de la echipa sa, de vreme ce se declară nemulţumiţi de evoluţiile acesteia.

"Probabil că lumea aşteaptă mai mult de la această echipă, nu ştiu ce să spun, nu vreau să comentez discuţiile care apar, pentru că aş da apă la moară anumitor oameni. Eu încerc să îmi fac treaba cât mai bine, să pregătesc echipa să fie la un nivel cât mai bun, jucătorii să aibă o evoluţie din ce în ce mai bună şi să atragă privirile altor echipa mai mari şi să se transfere în altă parte dacă este posibil. Iar noi să încercăm să ajungem pe primul loc", a spus antrenorul echipei FCSB.

ADVERTISING

Întrebat dacă a luat decizia bună de a se întoarce la FCSB, Petrea a spus: "De ce nu? De obicei nu îmi fac procese de conştiinţă sau să am regrete. Dacă am luat o decizie, înseamnă că am gândit-o, am cântărit-o şi mi-am asumat-o. Important este că am venit aici cu gândul de a pregăti echipa cât mai bine, vom vedea la finalul sezonului ce se va întâmpla, când mi se termină contractul. Vom vedea ce reuşim să facem din ceea ce ne-am propus. E o situaţie grea în fotbalul românesc, cu echipe care schimbă linii, cu antrenori care vin şi pleacă. Din punctul ăsta de vedere aici este o stabilitate care îţi dă posibilitatea să îţi desfăşori munca".

ADVERTISING

Referitor la partida cu CS Mioveni, de sâmbătă, tehnicianul echipei bucureştene a precizat că va fi un meci dificil, în condiţiile în care adversarul este bine organizat în defensivă.

"Ne aşteaptă o deplasare grea, cu o echipă bună, care se apără foarte bine. Au o organizare defensivă foarte bună, sunt aşezaţi foarte bine de Alexandru Pelici, primesc puţine goluri. Au un echilibru al rezultatelor în meciurile disputate acasă şi asta spune multe despre nivelul acestei echipe. Trebuie să fim atenţi la aspectele acestea, pentru că şi în meciurile trecute am păcătuit la lucrurile acestea. Aş vrea ca mâine să nu mai avem probleme de genul acesta, să reuşim să găsim soluţii cât mai repede, să ne creăm mai multe ocazii de poartă şi să finalizăm. Mi-aş dori să marcăm noi primii şi să menţinem ritmul cât mai susţinut. Trebuie să luăm însă şi părţile bune din meciul cu Chindia. Echipa are potenţial, e bine pregătită şi jucătorii cred în până la final că putem să câştigăm fiecare joc. Încercăm la fiecare în antrenament să remediem din aspectele care nu au funcţionat atât de bine. Îmi doresc să eliminăm cât mai multe din greşelile pe care le-am făcut. Avem jucători valoroşi şi cu dubluri care pot face faţă oricând, pot intra din primul minut. Dar important este ceea ce fac pe teren, ce evoluţie au, şi randamentul lor. Că intră de la început sau pe parcursul meciului asta este mai puţin important", a mai spus Anton Petrea.

Partida CS Mioveni - FCSB, din cadrul etapei a 27-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 19:55.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!