Anghel Iordănescu, după conflictul dintre Edi și Becali: "Nu au fost onorate cerințele sale"

Anghel Iordănescu, după conflictul dintre Edi și Becali: "Nu au fost onorate cerințele sale"

Tatăl lui Edi Iordănescu, Anghel, a intervenit în conflictul izbucnit între fiul său și finanțatorul de la FCSB.

Anghel Iordănescu îi amintește lui Becali că a semnat un contract prin care se obligă să nu critice public jocul echipei sau antrenorul.

De asemenea, Iordănescu a menționat că în contractul lui Edi nu este trecut că trebuie să facă un joc de posesie.

"În ceea ce-l privește pe Edi, din ce am înțeles, a semnat un contract în care se obliga să câștige campionatul. Dacă mă iau după ultimele zile, nu au fost onorate cerințele lui Edi prin prisma declarațiilor făcute de patron. Din punct de vedere fotbalistic, eu știu că a preluat echipa într-un moment greu, delicat și, chiar dacă a avut foarte multe poticniri în ceea ce privește accidentările și acest COVID-19, el este în grafic, e pe locul 2 și, dacă nu mă înșel, la șase puncte de prima clasată. Este foarte greu când ai 9-10-11 absenți în perioada de întrerupere, atunci când naționala joacă, e foarte greu să faci o metodică de antrenament, dar e și mai greu să asiguri o pregătire corespunzătoare și uniformă pentru tot lotul. Este foarte greu când ai foarte mulți accidentați și vreo 7-8-9 jucători care vin după COVID-19.

ADVERTISING

Dacă stai în carantină 2 săptămâni, realitatea e că ai nevoie de 4 săptămâni să aduci jucătorul la un nivel superior de pregătire. Și patronul trebuie să înțeleagă că nu este ușor să lucrezi când ai la antrenament 12-13 jucători cu care trebuie să te prezinți la un meci de campionat cu miză. Ceea ce știu este că patronul trebuie să înțeleagă că un campionat nu poate fi câștigat numai prin posesie. Posesia este o armă, dar nu îți dă garanția succesului. Prin posesie poți să-ți impui jocul, să controlezi jocul, dar asta nu înseamnă că ai garanția victoriei și a punctelor. Pe lângă posesie, trebuie să ai și tranziție pozitivă, negativă, iar toate aceste lucruri se antrenează", a spus Anghel Iordănescu la Digi Sport.

ADVERTISING

De asemenea, Anghel Iordănescu i-a transmis fiului său să nu plece de la FCSB.

"Eu zic că Iordănescu Jr este în grafic cu ceea ce și-a propus și i-a impus patronul prin contract, adică să câștige campionatul. E adevărat, mai este mult până a se trage linia finală. Una peste alta, Iordănescu Jr. trebuie să accepte critica patronului, dar asta conform contractului, adică între patru ochi, nu public. Trebuie să discute aceste lucruri cu patronul, să i le explice, cum de altfel și patronul trebuie să-i asigure liniște și susținere. Jucătorii au nevoie de liniște. Toate forțele de la FCSB trebuie să lucreze să readucă jucătorii cât mai repede", a mai spus Anghel Iordănescu.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!