Ana Bogdan avansează în calificările de la Sankt Petersburg

Ana Bogdan avansează în calificările de la Sankt Petersburg

Ana Bogdan a reuşit să acceadă în ultima runda a calificărilor pentru tabloul principal al turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 703.580 de dolari, după ce a dispus, duminică, de norvegianca Ulrikke Eikeri cu 7-5, 6-3.

Ana Bogdan (29 ani, 101 WTA) s-a impus după o oră şi 39 de minute la primul său duel cu Eikeri (29 ani, 278 WTA).

În alt meci din turul secund preliminar, Irina Bara (26 ani, 123 WTA) a fost învinsă rusoaica Varvara Graceva (21 ani, 81 WTA), cu 6-3, 6-3, într-o oră şi 25 de minute.

ADVERTISING

Graceva are acum 2-1 în meciurile directe cu Bara, care a reuşit să câştige ultimul lor duel, în 2020, la Cagnes-sur-Mer, cu 7-5, 6-4, în semifinale. Graceva se impusese în prima lor confruntare, în 2019, la Valencia, în semifinale, cu 6-1, 6-1.

Ana Bogdan o va avea ca adversară chiar pe Varvara Graceva în ultimul tur al calificărilor. Fiecare are câte o victorie în cele două meciuri directe, rusoaica profitând de abandonul Anei anul trecut în optimi la Chicago (WTA 125), la scorul de 7-5, 3-1, în timp ce Ana Bogdan s-a impus cu 7-5, 2-6, 6-3, în semifinale la Limoges (WTA 125), tot în 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trei românce au intrat direct pe tabloul principal al competiţiei, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Jaqueline Cristian.

Cîrstea va juca în primul tur contra cehoaicei Marketa Vondrousova, Begu o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang, iar Cristian o va avea ca adversară pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, a patra favorită.

Pe tabloul de dublu figurează trei românce: Sorana Cîrstea şi Raluca Olaru fac pereche şi vor juca în primul tur contra favoritelor numărul doi, Liudmila Kicenok (Ucraina)/Jelena Ostapenko (Letonia), în timp ce Bara va evolua alături de Ekaterine Gorgodze, urmând să le înfrunte pe rusoaicele Anastasia Potapova/Vera Zvonareva.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!