Alex Zanardi a fost transferat din nou la terapie intensivă

Alex Zanardi a fost transferat din nou la terapie intensivă

Fostul pilot de Formula 1 şi campion paralimpic Alex Zanardi, rănit într-un accident luna trecută, a fost transportat din nou vineri la terapie intensivă după ce starea lui s-a agravat, relatează DPA.

După accident, Zanardi a fost tratat într-un spital din Siena, unde a fost supus la trei operaţii, iar marţi a fost transferat într-un centru de recuperare. Vineri, el a fost transportat la spitalul San Raffaele din Milano, deoarece starea lui a devenit „instabilă”, potrivit unui comunicat.

Zanardi, în vârsta de 53 ani, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini, în momentul în care a fost lovit de o maşină, pe o autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena, suferind multiple leziuni la cap şi în zona maxilo-facială.

ADVERTISING

Dublu campion în Champ Car (actualul IndyCar), în 1997 şi 1998, Alex Zanardi a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate sub culorile echipei Lotus, între 1991 şi 1999.

Fostul pilot a devenit una dintre marile figuri ale handisportului, după ce i-au fost amputate ambele picioare, în 2001, în urma unui teribil accident produs în timpul unei curse din campionatul CampCar, pe circuitul german Lausitzring.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇