Acuzat de viol și tentativă de viol de 13 femei, Benjamin Mendy a primit verdictul final

Acuzat de viol și tentativă de viol de 13 femei, Benjamin Mendy a primit verdictul final

Benjamin Mendy (28 de ani) a primit verdictul în procesul în care era acuzat de viol și tentativă de viol.

Tribunalul britanic care instrumenta cazul lui Benjamin Mendy l-a declarat, vineri – 14 iulie -, nevinovat pe fotbalistul francez, acuzat de viol și tentativă de viol de mai multe femei din Marea Britanie.

Judecătorii au decis că Benjamin Mendy este achitat pentru o acuzație de viol și o tentativă de viol, după ce în ianuarie fusese achitat pentru alte șase capete de acuzare. Procesul avut loc la Chester Crown Court, iar Benjamin Mendy a primit verdict favorabil.

ADVERTISING

Benjamin Mendy a fost acuzat de nu mai puțin de 13 femei de viol, tentativă de violă și agresiune sexuală.

Transferat de Manchester City în 2017, Benjamin Mendy a jucat ultima dată pentru Manchester City în august 2021. El a fost suspendat apoi de clubul britanic după ce a fost arestat în urma presupuselor acte de care a fost acuzat și achitat.

"Benjamin Mendy ar dori să le mulţumească membrilor juriului pentru că s-au concentrat pe dovezile din acest proces, mai degrabă decât pe zvonurile şi insinuările care au urmărit acest caz încă de la început", a declarat avocatul lui Mendy într-un comunicat.

ADVERTISING

"Este a doua oară când domnul Mendy a fost judecat şi găsit nevinovat de un juriu. El este încântat de faptul că ambele jurii au ajuns la verdicte corecte. Au trecut aproape trei ani de când poliţia a început să investigheze această chestiune. Domnul Mendy a încercat să rămână puternic, dar procesul a avut, în mod inevitabil, un impact serios asupra sa. El le mulţumeşte tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul acestei experienţe dificile şi acum cere intimitate pentru a putea începe să-şi reconstruiască viaţa", a mai spus acesta.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!