A murit Viorel Turcu, fost fotbalist la Steaua și Dinamo

A murit Viorel Turcu, fost fotbalist la Steaua și Dinamo

Viorel Turcu, fost component al marilor rivale Steaua și Dinamo București, a încetat din viață la doar 60 de ani, după o lungă suferință.

Turcu s-a născut în județul Argeș și a debutat la FC din localitatea Pitești la doar 17 ani, într-un meci din fosta Divizie A, cu FC Bihor, în sezonul 1977/1978.

A jucat și alături de marele Dobrin, în șase sezoane la Argeș, unde a cucerit un titlu și a marcat de 10 ori în 86 de partide.

Accident grav în Formula 1. Mașina lui Romain Grosjean a luat foc în Bahrain și pilotul a scăpat ca prin minune (Video)

ADVERTISING

Anunțul morții lui Turcu a venit printr-un fost coleg de-al său de la Pitești, Aurel Ancuța: ”Am vorbit cu Bumbescu, a murit Viorel Turcu. Dumnezeu să-l ierte. Din ce știu eu, era cu băiatul în casă. Fiul lui a ieșit până afară, iar când s-a întors l-a găsit fără suflare. Atâta știu. A fost mult prea încercat numai de momente triste de-a lungul vieții. I-a decedat soția, au fost mult prea multe. N-a mai putut să le ducă, săracul”, a fost declarația făcută de Ancuța pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Viorel Turcu, poveste genială! Dobrin: “Dă-mi mie mingea, fugi și te va găsi oriunde”

Turcu mai are un titlu cu Dinamo București în 1984, plus altul cu Steaua în 1987. A jucat și la echipa națională a României de 7 ori, unde a marcat un singur gol.

Steaua îl transfera de la Argeș în 1982, dar îl împrumuta apoi la Dinamo după doar un sezon. O mare dramă s-a petrecut cu Turcu în 1984, când fata sa nou-născută i-a murit din cauza condițiilor mizerabile din spital.

După două sezoane în care a mers la FC Olt, Turcu s-a întors la Steaua, care tocmai câștigase Cupa Campionilor Europeni. A fost în lot în partida pierdută cu River Plate, în finala Cupei Intercontinentale, de la Tokyo.

ADVERTISING

De la căderea comunismului, a mai evoluat pentru UTA sau Nistru Chișinău. În 1996, medicii i-au descoperit un chist pancreatic, fotbalistul s-a operat, însă de aici totul a culminat cu un diabet pe care Turcu abia l-a putut ține pe picioare. În 2015, ambele picioare i-au fost amputate, rămânând și văduv în același an după ce soția sa a pierdut lupta cu un cancer galopant.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Horia Tecău a explicat motivele care au dus la despărțirea de fostul său partener Jean-Julien Rojer

Fost antrenor la Astra și FCSB, laude la adresa ultimului transfer al roș-albaștrilor: Se poate impune ca titular

Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanţă până la finalul anului viitor și a adoptat în primă lectură un proiect pentru sprijinirea HoReCa

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!