A murit Viorel Turcu, fost fotbalist la Steaua și Dinamo

A murit Viorel Turcu, fost fotbalist la Steaua și Dinamo

Viorel Turcu, fost component al marilor rivale Steaua și Dinamo București, a încetat din viață la doar 60 de ani, după o lungă suferință.

Turcu s-a născut în județul Argeș și a debutat la FC din localitatea Pitești la doar 17 ani, într-un meci din fosta Divizie A, cu FC Bihor, în sezonul 1977/1978.

A jucat și alături de marele Dobrin, în șase sezoane la Argeș, unde a cucerit un titlu și a marcat de 10 ori în 86 de partide.

Accident grav în Formula 1. Mașina lui Romain Grosjean a luat foc în Bahrain și pilotul a scăpat ca prin minune (Video)

ADVERTISING

Anunțul morții lui Turcu a venit printr-un fost coleg de-al său de la Pitești, Aurel Ancuța: ”Am vorbit cu Bumbescu, a murit Viorel Turcu. Dumnezeu să-l ierte. Din ce știu eu, era cu băiatul în casă. Fiul lui a ieșit până afară, iar când s-a întors l-a găsit fără suflare. Atâta știu. A fost mult prea încercat numai de momente triste de-a lungul vieții. I-a decedat soția, au fost mult prea multe. N-a mai putut să le ducă, săracul”, a fost declarația făcută de Ancuța pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING
Viorel Turcu, poveste genială! Dobrin: “Dă-mi mie mingea, fugi și te va găsi oriunde”

Turcu mai are un titlu cu Dinamo București în 1984, plus altul cu Steaua în 1987. A jucat și la echipa națională a României de 7 ori, unde a marcat un singur gol.

Steaua îl transfera de la Argeș în 1982, dar îl împrumuta apoi la Dinamo după doar un sezon. O mare dramă s-a petrecut cu Turcu în 1984, când fata sa nou-născută i-a murit din cauza condițiilor mizerabile din spital.

După două sezoane în care a mers la FC Olt, Turcu s-a întors la Steaua, care tocmai câștigase Cupa Campionilor Europeni. A fost în lot în partida pierdută cu River Plate, în finala Cupei Intercontinentale, de la Tokyo.

ADVERTISING

De la căderea comunismului, a mai evoluat pentru UTA sau Nistru Chișinău. În 1996, medicii i-au descoperit un chist pancreatic, fotbalistul s-a operat, însă de aici totul a culminat cu un diabet pe care Turcu abia l-a putut ține pe picioare. În 2015, ambele picioare i-au fost amputate, rămânând și văduv în același an după ce soția sa a pierdut lupta cu un cancer galopant.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Horia Tecău a explicat motivele care au dus la despărțirea de fostul său partener Jean-Julien Rojer

Fost antrenor la Astra și FCSB, laude la adresa ultimului transfer al roș-albaștrilor: Se poate impune ca titular

Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanţă până la finalul anului viitor și a adoptat în primă lectură un proiect pentru sprijinirea HoReCa

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!