A murit fostul mare antrenor Cornel Drăgușin

A murit fostul mare antrenor Cornel Drăgușin

Un antrenor important al fotbalului românesc, fost selecționer al echipei naționale a României, Cornel Drăgușin a încetat duminică din viață la vârsta de 95 de ani.

Drăgușin a fost mentorul unor întregi generații de fotbaliști, dar și antrenori români. A fost selecționerul echipei naționale a României între 1975 și 1976, iar apoi a activat ca director al Școlii de antrenori din cadrul FRF, între 1990 – 2002, după cum informează LPF.

În 1990, la Campionatul Mondial de fotbal din Italia, a fost secundul lui Emerich Jenei, campion european cu Steaua în 1986.

ADVERTISING

Debutul în cariera de antrenor și-a făcut-o Drăgușin la grupele de tineret ale Stelei, a mers apoi la Progresul București, pentru a apuca să bifeze și o aventură exotică la naționala Iraq-ului. A antrenat însă și naționala Siriei și e unul dintre puținii antrenori care se poate lăuda că a activat la trei naționale diferite.

Crisan(Craiova) Romania Spania 1975

Acum mai mulți ani, UEFA i-a dedicat un întreg episod documentar, în care l-a numit „Cornel Drăgușin, eroul tăcut”.

Unul dintre foștii săi elevi, Marin „Magiun” Barbu a postat un mesaj emoționant pe Facebook la aflarea acestei vești: „A încetat din viață unui dintre cei mai mari oameni de fotbal, Cornel Drăgușin. Acest om a călăuzit pașii mai multor jucători și antrenori. A fost omul care a iubit fotbaliștii adevărați! Dumnezeu să te odihnească, nea Cornele. Îți mulțumesc pentru sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Nu te voi uita niciodată”.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Mirel Rădoi, un car de nervi înaintea partidei decisive cu Armenia: „Dacă circ vreți, facem circ”

Anunț surprinzător din partea lui Neymar: „Cupa Mondială din 2022 va fi ultima pentru mine”

Acum avem nevoie de trestie, nu de granit

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!