A început procesul lui Harry Maguire

A început procesul lui Harry Maguire

Procesul căpitanului echipei de fotbal Manchester United, Harry Maguire, acuzat de ”agresiune”, „vătămări corporale”, „insulte verbale” şi „tentativă de corupţie”, a început marţi dimineaţă la tribunalul penal din insula greacă Syros, în arhipelagul Ciclade, potrivit unei surse judiciare, scrie AFP.

Potrivit unor ziarişti britanici şi greci aflaţi la faţa locului, procesul ar putea fi amânat, avocaţii lui Maguire menţionând în timpul audierii probleme de procedură.

Internaţionalul englez nu este prezent la proces, fiind reprezentat de avocaţii săi, potrivit presei locale, care a indicat că fundaşul a părăsit insula în weekend.

ADVERTISING

Maguire a fost arestat în noaptea de joi spre vineri după ce a fost implicat într-o bătaie într-un club de noapte în insula apropiată Mykonos, situată tot în arhipelagul Cicladelor, unde el era în vacanţă.

Jucătorul a fost dus sâmbătă în faţa procurorului din Syros şi a fost inculpat pentru "rezistenţă împotriva autorităţilor", "vătămări corporale", "insultă" şi tentativă de "a mitui un angajat", potrivit unei surse locale.

Doi britanici care au fost implicaţi împreună cu el în acest incident sunt judecaţi şi ei marţi de acelaşi tribunal penal din Syros.

ADVERTISING

Avocatul jucătorului, Konstantinos Darivas, a indicat sâmbătă că Maguire, care a negat faptele ce i-au fost reproşate, este "în stare bună", deşi a petrecut două nopţi în arest.

Fostul jucător al lui Leicester, cumpărat anul trecut de United pentru circa 87 de milioane de euro, a fost arestat după ce, însoţit de fratele său şi de un prieten, s-a bătut cu mai mulţi turişti şi a agresat câţiva poliţişti, potrivit agenţiei elene de ştiri ANA.

"Trei bărbaţi britanici, dintre care unul este fotbalistul unei echipe britanice, au atacat în noaptea de joi spre vineri mai mulţi poliţişti, rănindu-i uşor pe patru dintre ei, şi au fost arestaţi", au declarat vineri pentru AFP Petros Vassilakis, un responsabil al poliţiei din Syros.

ADVERTISING

Poliţiştii le-au cerut celor trei bărbaţi să-i urmeze la post, dar aceştia au încercat să fugă, a spus Vassilakis.

Potrivit comunicatului oficial al poliţiei, o a doua bătaie a izbucnit la sediul poliţiei locale, unde cei trei bărbaţi "s-au opus cu îndârjire (arestării), împingând şi lovind trei ofiţeri.

Unul dintre suspecţi a încercat apoi să-i mituiască pe poliţişti pentru a muşamaliza incidentul, a asigurat poliţia.

Manchester United a confirmat vineri că a luat cunoştinţă de "un presupus incident în care a fost implicat Harry Maguire", însă a refuzat să facă alte comentarii.

Iată ce mai puteți citi astăzi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇