Zeci de mesaje de încurajare pentru un copil care a sărit în flăcări pentru a-și salva bunicii. I-a scris și Dacian Cioloș

Zeci de mesaje de încurajare pentru un copil care a sărit în flăcări pentru a-și salva bunicii. I-a scris și Dacian Cioloș

Două persoane, un bărbat și o femeie, au murit luni după ce o butelie le-a explodat în casă și locuința a fost cuprinsă apoi de flăcări, într-o localitate din judeţul Harghita. În încendiu a fost rănit și un băiat de 13 ani, care a suferit arsuri încercând să-şi salveze bunicii.

Pompierii au precizat că incidentul s-a produs în localitatea Livezi, iar bărbatul care a decedat avea 60 de ani, în timp ce femeia avea 50 de ani. 

”Din nefericire, sunt 2 victime decedate de sex masculin şi feminin. Nepotul victimelor, în vârstă de 13 ani, a încercat să-şi salveze bunicii din incendiu şi prezintă arsuri de gr. I şi II pe cca 35-40% din suprafaţa corpului”, a transmis ISU.

🟦🟧🇷🇴Din păcate azi s-a întâmplat o tragedie. M-am deplasat în localitatea Livezi, unde din cauza exploziei unei...

Publicată de Szabó Zsolt - Prefect / Prefektus pe Luni, 19 iulie 2021

După ce știrea a fost prezentată în presa națională, pe Facebook au început să curgă zeci de mesaje de încurajare pentru copil.

Primul a fost prefectul judeţului Harghita, Szabó Zsolt, care l-a numit "erou" pe Adrian, băiatul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-şi salva bunicii. Prefectul i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare și a promis că în zilele următoare va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

"Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa.

VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!", este postarea de pe Facebook a prefectului Szabó Zsolt.

Zeci de mesaje, inclusiv de la Dacian Cioloș

În mai puțin de o oră, peste 80 de persoane i-au scris mesaje copilului, printre acestea numărându-se şi europarlamentarul Dacian Cioloş.

"Dragă Adrian. Ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi, dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici.

E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine. Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian", este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS.

De asemenea, subprefectul judeţului Alba, Claudiu Nemeş, i-a transmis lui Adrian că supraputerea sa este curajul şi i-a urat să se facă bine cât mai curând, în vreme ce Instituţia Prefectului Sibiu i-a mulţumit pentru lecţia oferită şi i-a transmis că atunci când se va însănătoşi îl aşteaptă să viziteze acest judeţ.

"Dragă Adrian, cuvintele noastre nu vor putea să facă minuni, însă sperăm să îţi dea putere şi să îţi aducă un zâmbet! Ne dorim din tot sufletul să te însănătoşeşti repede! Astăzi prin gestul tău ne-ai făcut să înţelegem cât de curajos eşti şi cât de binecuvântaţi suntem că eşti cu noi! Îţi mulţumim, Adrian, pentru lecţia oferită şi îţi dorim multă sănătate! Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul! Multe gânduri bune!", este mesajul transmis de Instituţia Prefectului Sibiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇