Vremea rea a făcut ravagii în 77 de localităţi din 26 de judeţe şi în Bucureşti

Vremea rea a făcut ravagii în 77 de localităţi din 26 de judeţe şi în Bucureşti

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că începând de vineri şi până în prezent, 77 de localităţi din 26 de judeţe au fost afectate de fenomenele hidro-meteorologice.

Aproape 7.000 de lucrători ai MAI au intervenit duminică, alţi 20.000 sunt pregătiţi să intrevină şi ei, în caz de necesitate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În judeţul Vrancea se intervine după ce 50 de gospodării au fost inundate.

În judeţul Neamţ, patru familii sunt izolate după ce un pod s-a rupt.

"Începând de vineri, fenomenele hidro-meteorologice au afectat 77 de localităţi din 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti. La acest moment, sunt în desfăşurare intrevenţii ca urmare a manifestărilor hidro-meteorologice în cinci judeţe: Bacău, Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Vrancea.

Circulaţia rutieră a fost parţial afectată pe cinci drumuri naţionale şi trei drumuri judeţene, traficul rutier fiind blocat în acest moment pe două drumuri judeţene şi restricţionat pe încă un drum judeţean.

Astăzi, pentru gestionarea efectelor fenomenelor hodro-meteorologice, la nivel naţional au fost în serviciul operativ, pregătiţi să intervină, aproximativ 20.000 de lucrători ai MAI, din care 6.741, lucrători efectiv în teren, doar astăzi”, a declarat Lucian Bode, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.  

Lucian Bode a expus şi câteva situaţii speciale, precum cea din judeţul Vrancea, unde 50 de curţi sunt inundate.  

”Referitor la situaţia din localitatea Bilieşti, judeţul Vrancea, intervenim pentru evacuarea apei din 50 de curţi şi 10 beciuri”, a explicat Bode.  

Potrivit ministrului de Interne, continuă căutările unui bărbat luat de ape.  

"Totodată, continuăm căutările bărbatului din localitatea Mănăstirea Caşin care a fost luat de ape în data de 18.06, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. De asemenea, avem o situaţie dificilă în localitatea Piatra Şoimului, în judeţul Neamţ unde un pod a fost avariat de apă, iar patru familii, vorbim de 10 persoane, sunt izolate rutier şi pietonal. Persoanele izolate, în acest moment, nu necesită îngrijiri medicale”, a declarat Bode.  

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!