Vrei să-ți crești propriile legume? Iată 5 aspecte importante

Vrei să-ți crești propriile legume? Iată 5 aspecte importante

Dacă te gândești să-ți cultivi propriile legume anul acesta, trebuie să vii cu câteva motive întemeiate. Este o activitate foarte frumoasă, care îți poate oferi multe beneficii, dar va fi mult de muncă. S-ar putea să reușești să economisești bani sau să mănânci mai sănătos decât atunci când cumperi de la magazin. Așadar, dacă vrei să știi ce trebuie să faci înainte să te apuci, rămâi aici și citește acest articol în continuare!

Top 5 lucruri pe care trebuie să le știi

1. Documentează-te

Înainte de a începe să cultivi legume, este important să faci cercetări  cu privire la tipul de legume pe care vrei să le crești și la cea mai bună metodă de cultivare a acestora. Există multe tipuri diferite de culturi care pot fi cultivate în grădinile de acasă, dar fiecare dintre ele necesită plantații și metode de îngrijire diferite pentru a avea succes. Cea mai bună perioadă a anului pentru plantare este, de asemenea, un lucru pe care vei dori să îl iei în considerare atunci când decizi ce culturi vor funcționa bine cu climatul tău.

ADVERTISING

2. Hotărăște ce vrei să cultivi

Când începi întregul proces, este important să știi ce fel de legume sau plante aromatice vrei să cultivi. Există multe varietăți diferite de legume și ierburi care pot fi cultivate în curtea ta sau pe o parcelă mică de teren. S-ar putea să vă alegi să crești:

  • Roșii;
  • Castraveți;
  • Salată;
  • Varză;
  • Ardei gras;
  • Morcovi.

3. Achiziționează uneltele potrivite pentru treabă

Va trebui să te asiguri că uneltele tale sunt cele potrivite pentru treabă. Dacă planifici să faci orice formă de grădinărit, atunci este important să investești în niște echipamente bune de testare a solului. Acest lucru vă va ajuta să determini ce tip de sol este cel mai potrivit pentru cultivarea legumelor și fructelor în zona ta.  De asemenea, ar trebui să iei în considerare cumpărarea de unelte de calitate, cum ar fi lopeți, greble și sape. Acestea îți vor fi de mare ajutor!

ADVERTISING

4. Nu uita de irigare și de îngrijirea sănătății solului

Irigarea este importantă pentru ca plantele să crească, dar le ajută și să rămână sănătoase. Îngrijirea sănătății solului se va asigura că culturile de legume sunt capabile să se dezvolte în mediul lor și să nu se îmbolnăvească sau să moară prematur. De asemenea, vei avea nevoie de un mic ajutor, numit erbicid, pe care îl poți cumpăra chiar de pe Hectarul.ro! Acesta îți va ajuta plantele să fie în siguranță și fără buruieni! Așa că nu uita să achiziționezi această substanță chimică.

ADVERTISING

5.  Pregătește-te pentru multă muncă 

Cultivarea legumelor presupune multă muncă. Astfel că va fi nevoie să te înarmezi din plin cu timp liber, dar și cu putere! Este nevoie de răbdare și perseverență pentru a crește plante sănătoase și a le recolta la momentul potrivit, astfel încât să poată fi consumate înainte de a putrezi sau de a deveni prea bătrâne pentru a fi mâncate. Vei învăța multe despre grădinărit și agricultură, însă va fi nevoie de timp și de multă dedicare.

În concluzie, chiar dacă poate fi o muncă grea și care să dureze, merită. Te vei putea bucura de propriile roade! Însă, nu uita, ține cont de cele de mai sus, mai ales de achiziționarea un erbicid bun!