Vești bune: Cu gândul la schi, la fapte bune și la o nouă carieră după pandemie

Vești bune: Cu gândul la schi, la fapte bune și la o nouă carieră după pandemie

Vine vremea sporturilor de iarnă, în aer liber și distanțare față de alți oameni. Dacă una din temeri era aglomerația din parcările pârtiilor, astăzi am aflat că există totuși unele parcări care au fost automatizate și îți arată inclusiv câte locuri mai sunt disponibile… Ca ”afară”, nu-i așa?

O altă veste bună este că s-a lansat o platformă online de reconversie profesională menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă în contextul dificil creat de pandemia de Covid-19.

Nu în ultimul rând, astăzi vorbim despre puterea mamelor: Comunitatea online La Primul Bebe a strâns 354.000 de euro, bani cu care vor renova un spital de copii.

Mamele au strâns 354.000 de euro

Campania umanitară #VreauSăContez organizată de Asociația LaPrimulBebe a mobilizat încă o dată nu numai mamele din comunitate, ci și persoane publice care au ales să susțină acest demers, printre care Cristian Hoștiuc, Elena Lasconi, Mihaela Noroc, Liana Stanciu, Bere Gratis, Alec Blenche, Ada Galeș, The Motans, Echipa emisiunii „România, Te Iubesc!” de la Pro TV, Alina Tănasă, echipa Alist Magazine By Andreea Esca, Marius Chivu, Neti Sandu, Kira Hagi, Antoneta Galeș (Tony Mott).

ADVERTISING

Astfel, în luna noiembrie, în urma celor 13.900 de licitații la care au participat 21.700 de persoane, în numai 6 zile de campanie, LaPrimulBebe a reușit să strângă suma de 354.000 de euro necesară renovării secției de Pediatrie a spitalului din Câmpulung.

Cu cei 354.000 de euro, vor fi renovate cele 10 saloane ale secției de Pediatrie din spitalul Câmpulung, 2 holuri, 6 băi, biberoneria și sălile de depozitare pentru necesar saloane, vor fi aduse 50 de paturi noi pentru copii și însoțitori și mobilier modern. Mozaicul va fi înlocuit cu pvc medical adaptat prezentului, ușile vor fi înlocuite cu unele de uz spitalicesc moderne și sigure. Pentru ca în aceste saloane nicio mamă să nu mai simtă frică, umilință, dezumanizare, iar acest loc să devină unul în care pacienți și medici deopotrivă se simtă valorizați.

ADVERTISING

S-a lansat o platforma online în sprijinul celor care și-au pierdut jobul în pandemie

Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu The Social Incubator, organizație non-guvernamentală care sprijină integrarea socială și profesională a persoanelor vulnerabile din România, au lansat Lucrezdinnou.ro, prima platformă online de reconversie profesională menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă în contextul dificil creat de pandemia de Covid-19.

Platforma cu scop social are obiectivul de a sprijini diminuarea șomajului în România. Aceasta oferă resurse educaționale pentru reorientarea în carieră și le afișează utilizatorilor opțiuni de joburi disponibile.

Lucrezdinnou.ro găzduiește o bază de date actualizată în permanență cu locurile de muncă disponibile pe cele mai mari platforme de joburi din România, atât din mediul privat, cât și din mediul public.

ADVERTISING

Pârtii care te anunță câte locuri de parcare sunt disponibile, încă de la intrare

Tunurile de zăpadă s-au pus deja în funcțiune și își așteaptă turiștii, în ciuda incertitudinilor pe care le traversăm.

Pârtiile de la Cavnic, Rânca și Predeal au investit în această perioadă în sisteme de management al parcărilor.

În aceste pârtii, KADRA a implementat sistemul Parkomatic prevăzut cu server pentru administrarea sistemului de parcare, menit să fluidizeze accesul în locurile special amenajate pentru staționare, să faciliteze plata și să semnalizeze locurile de parcare disponibile.

Astfel, în parcarea de la Cavnic (care asigură 200 de locuri de parcare), KADRA a instalat următoarele echipamente: terminal de intrare, barieră și detector auto pe sensul de intrare, terminal de ieșire, barieră și detector auto pe sensul de ieșire, server pentru administrarea sistemului de parcare, casă manuala de plată și panou de locuri libere.

În parcarea de la Rânca (cu 200 de locuri de parcare) s-au instalat: terminal de intrare, barieră detector auto pe sensul de intrare, terminal de ieșire, barieră și detector auto pe sensul de ieșire, server pentru administrarea sistemului de parcare, casă manuală de plată, casă automată de plată.

Parcarea din Predeal (care asigură 1.000 de locuri de parcare) este un proiect complex, care însumează patru loturi de parcare, fiecare cu terminale de intrare și de ieșire, detectoare auto, bariere rapide, care se deschid în mai puțin de o secundă, casă automată de plată și indicatoare pentru locuri libere.

Predealul a devenit astfel singura stațiune de schi din România care îi anunță pe turiști, încă de la sosire, câte locuri de parcare sunt disponibile în zona pârtiilor de schi.

parkomatic-6
Foto:KADRA

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇