Unul din cinci copii din Germania, afectat de sărăcie

Unul din cinci copii din Germania, afectat de sărăcie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Unul din cinci copii din Germania a fost afectat de sărăcie în 2022, conform unui raport al asociației germane de asistență socială Paritätische Wohlfahrtsverband.

Cu 21,8% dintre toți copiii și tinerii, acesta a fost un „record trist”, a explicat Ulrich Schneider, directorul executiv al asociației, atunci când a prezentat raportul privind sărăcia, marţi, la Berlin.

Comparativ, în România, 29% dintre copii trăiau în sărăcie relativă, în perioada 2019-2021, ceea ce reprezintă cea mai mare rată dintre statele membre ale UE.

ADVERTISING

14,2 milioane de persoane din Germania au fost afectate de sărăcie în 2022 - o rată de 16,8% din totalul populaţiei. Sunt cu 100.000 de persoane mai mult decât în 2021 și aproape 1 milion mai mult decât în anul pre-pandemic 2019, a spus Schneider, citat de DPA.

În comparație cu 2006, numărul a crescut cu 2,7 milioane. Potrivit asociației, acesta a fost anul în care a început trendul crescător al sărăciei.

În analiza sa, asociația se referă la microrecensământul Biroului Federal de Statistică. Datele fiabile pentru 2023 nu vor fi disponibile până anul viitor; aşa că datele pentru 2022 sunt cele mai recente.

ADVERTISING

Însă nu există semne de inversare a trendului în cifrele pentru 2023, a explicat Schneider.

Cei considerați "săraci" sunt încadraţi astfel în funcție de tipul de gospodărie și venitul net disponibil.

O persoană fără copii atinge pragul de sărăcie la mai puțin de 1.186 de euro venit disponibil lunar, în timp ce părinții singuri, cu un copil sub vârsta de 14 ani, sunt considerați săraci dacă au mai puțin de 1.542 de euro pe lună.

Potrivit raportului, grupul părinților singuri și al gospodăriilor cu trei sau mai mulți copii sunt în mod deosebit "sărace din punct de vedere al venitului".

ADVERTISING

La aceasta se adaugă șomerii, persoanele cu calificări educaționale scăzute și cele cu un background de migrație, care sunt afectate în mod disproporționat.

Femeile au o rată a sărăciei mai mare decât bărbații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇