Un spaniol a fost arestat după ce a răspândit intenționat Covid 19. Cum sunt sancționați românii, în astfel de situații

Un spaniol a fost arestat după ce a răspândit intenționat Covid 19. Cum sunt sancționați românii, în astfel de situații

Un spaniol de 40 de ani a fost arestat din cauză ar fi răspândit cu bună intenție Covid 19.

Spaniolul arestat locuiește în orașul Manacor de pe insula spaniolă Mallorca. Și cu toate că avea simptompe de Covid 19, a refuzat să se izoleze.

A făcut un test PCR, dar n-a așteptat rezultatele, ci și-a continuat viața cotidiană, potrivit BBC.

Chiar și după ce a început să tușească, iar febra i-a urcat la peste 40 de grade, a continuat să se ducă la sală și la birou. Ba chiar își scotea masca în timpul acceselor de tuse, spunându-le colegilor că vrea să-i infecteze.

ADVERTISING

Din păcate, a și reușit. 4 colegi de serviciu și 3 de la sală au luat boala. La rândul lor, aceștia au îmbolnăvit încă 7 persoane, membri ai familiei fiecăruia.

Niciuna dintre aceste 14 persoane pe care le-a îmbolnăvit, direct sau indirect, bărbatul inconștient nu au dezvoltat forme grave de Covid.

Polițiștii spanioli au investigat de la finele lui ianuarie aceast caz. Și în cele din urmă l-au arestat pe spaniolul care a răspândit intenținat Covid 19.

Și în România există astfel de persoane inconștiete, care răspândesc boala.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar nu sunt arestate, ci doar amendate. Spre exemplu, în noiembrie 2020, o femeie din Arad care avea diagnostic de Covid 19 a fost surpinsă fără mască într-o stație de tramvai. S-a ales cu o amendă de 2.000 de lei.

De asemenea, la începutul acestei luni, la Galati o femeie care știa că are Covid 19 s-a dus în piață și a vândut la o tarabă. A fost amendată cu 1000 de lei.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇