Și-a regăsit mama după 30 de ani desenând din memorie satul copilăriei

Și-a regăsit mama după 30 de ani desenând din memorie satul copilăriei

Un chinez care a fost răpit cu peste 30 de ani în urmă și-a reîntâlnit mama biologică cu ajutorul unei hărți a satului în care a copilărit, pe care a desenat-o din memorie și a pus-o pe Internet.

Li Jingwei avea doar 4 ani când a fost răpit de acasă și vândut de traficanții de copii, relatează BBC.

Pe 24 decembrie el a distribuit cu ajutorul unei aplicații video, Douyin, o hartă a satului copilăriei, desenată din memorie, cu ajutorul căreia poliția a reușit să identifice localitatea și apoi pe mama care anunțase dispariția copilului său în urmă cu mai bine de trei decenii.

ADVERTISING

După efectuarea testelor ADN, mama și fiul s-au reîntâlnit sâmbătă, în provincia Yunnan.

Înregistrarea video îl arată pe Li Jingwei dând jos cu tandrețe masca de pe fața mamei sale, pentru a o privi cu atenție după atâta timp, înainte ca cei doi să se îmbrățișeze, relatează sursa citată.

”33 de ani de așteptare, nenumărate nopți nedormite și, în final, o regăsire la 13 zile după ce am postat o hartă desenată din memorie. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat”, a scris bărbatul pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING

Li Jingwei a fost răpit în 1989 și vândut unei familii care locuia la peste 1.800 de km distanță. În ultimele trei decenii el a trăit în provincia Guangdong și a încercat fără succes să afle de la părinții săi adoptivi sau din bazele de date ADN informații despre originile sale.

Răpirile de copii nu sunt neobișnuite în China, în 2015 estimându-se fenomenul la circa 20.000 de cazuri anual, principalul motiv fiind valoarea care e acordată unui fiu în familie de către societatea chineză.

În 2021 au fost publicate numeroase exemple de tineri bărbați care s-au reunit cu familiile lor biologice după absențe îndelungate.

ADVERTISING

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇