Top 7 cele mai cumpărate produse românești în UK

produse-romanesti

Dorul de casă este greu de alinat atunci când te despart mii de kilometri de cei dragi. Desigur, există videocall-urile care îți permit să vezi și să vorbești cu familia și prietenii, precum și rețelele sociale unde te poți pune la curent cu momentele lor fericite. Cu toate acestea, ce faci atunci când ți-e poftă de zacuscă sau dorești să cumperi produse tradiționale românești? Îi poți ruga pe cei de acasă să îți trimită un colet prin Poștă sau printr-un serviciu de curierat internațional. Varianta aceasta poate fi, însă, costisitoare sau greoaie.

Soluția este să găsești un magazin cu produse românești care livrează în zona ta și să faci o comandă. Aceasta este o practică obișnuită printre românii din Marea Britanie, de exemplu. Haide să vedem care sunt cele mai cumpărate produse românești de către aceștia.

ADVERTISING
  1. Ii cu motive tradiționale românești

Iile sunt costume tradiționale românești, bluze brodate manual, cu modele complexe și colorate, fiecare având o semnificație specifică și o poveste de spus. De-a lungul timpului, ia românească a devenit o sursă de inspirație pentru creatori, artiști, designeri și pictori din întreaga lume, dobândind o faimă internațională. Fiecare zonă a țării are un anumit tip de ie, caracteristic regiunii respective. Mulți români din Marea Britanie le achiziționează pentru a le purta la diverse evenimente, păstrând astfel legătura cu tradițiile și cultura lor.

  1. Zacuscă

Gustul unei felii de pâine cu zacuscă nu se uită niciodată, așa că nu este de mirare că acest preparat tradițional românesc este unul frecvent achiziționat de către românii din UK și nu numai. Apreciată în toate variantele sale, de la clasica rețetă muntenească la cea picantă, cu ciuperci sau fasole, zacusca este un deliciu vegetarian, ideal ca gustare sau mic dejun.

ADVERTISING
  1. Magiun de prune

O felie de pâine proaspătă unsă cu unt și magiun de prune, alături de un ceai aromat sau o cafea fierbinte, poate fi, uneori, un adevărat mic dejun al campionilor. Preparat exclusiv din prune coapte, fără adaos de zahăr, magiunul de prune este o opțiune mai prietenoasă pentru sănătate, oferind un gust delicios și natural. Bogat în fibre, vitamine și antioxidanți, magiunul contribuie la menținerea energiei și bunăstării pe parcursul zilei.

  1. Salată de ardei copți

Mai știi gustul savuros, aromat și dulce-acrișor al ardeilor copți înmuiați în vinegreta cu oțet și miere sau zahăr? Vara, mesele de duminică din sânul familiei parcă nu erau complete fără o salată de ardei copți care să acompanieze o friptură sau o salată de vinete. Preparatul este ușor de realizat, însă coptul ardeilor până când coaja devine neagră este partea care necesită un pic mai mult timp, atenție și o bucătărie bine ventilată sau un grătar în curte. În lipsa lor, salata de ardei copți se poate comanda de la un magazin românesc cu livrare în Marea Britanie.

ADVERTISING
  1. Varza murată

Ingredient esențial în prepararea sarmalelor, varza murată este un produs frecvent întâlnit în coșurile de cumpărături ale românilor din diaspora, atât în preajma sărbătorilor de iarnă, cât și pe parcursul întregului an. Preparată prin fermentare, varza murată aduce un plus de savoare și sănătate la orice masă, fiind apreciată pentru capacitatea sa de a îmbunătăți digestia.

  1. Castraveți murați

Serviți alături de fripturi cu cartofi prăjiți, cârnați și alte bunătăți sățioase, castraveții murați aduc o notă de prospețime și savoare autentică meselor. Crocanți și acrișori, aceștia sunt frecvent cumpărați atât în varianta cu saramură, care păstrează aroma naturală a castraveților, cât și în cea cu oțet, care le oferă un gust mai intens și mai picant.

  1. Salată de vinete

Unul dintre preparatele tradiționale căruia numeroși români îi duc dorul odată plecați din țară este gustoasa salată de vinete. Realizată din vinete coapte, tocate și amestecate cu ceapă, ulei și, uneori, maioneză, salata de vinete este iubită pentru textura sa cremoasă și gustul intens. Se poate servi cu pâine proaspătă, brânză și roșii și este potrivită atât pentru mese festive sau ca parte a cinei ori micului dejun.

Chiar și departe de casă, românii își mențin legătura cu tradițiile culinare prin produsele care le amintesc de locul din care au plecat. Găsești și tu aceste produse în magazinele cu produse românești din Marea Britanie. Plasează o comandă și transformă dorul de casă într-o experiență culinară familiară și reconfortantă!