Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România. Pentru prima dată, ea va fi oferită Mitropoliei Basarabiei

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România. Pentru prima dată, ea va fi oferită Mitropoliei Basarabiei

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, Timotei Prahoveanul, a declarat sâmbătă că, în premieră, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim va fi oferită Mitropoliei Basarabiei.

„Această Lumină de la Mormântul Domnului (…) se dăruieşte întregului popor binecredincios român, nu doar românilor din ţară, ci şi celor de lângă graniţe, întrucât pentru prima dată Sfânta Lumină va fi oferită, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi Mitropoliei Basarabiei. Va fi împărţită celor trei eparhii din Basarabia – la Chişinău, la Bălţi şi la Cahul”, a spus ierarhul, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, după primirea Luminii Sfinte.

ADVERTISING

Potrivit ierarhului, la aeroport a venit sâmbătă seara şi episcopul Basarabiei de Sud, Preasfinţitul Veniamin, pentru a primi Sfânta Lumină.

"Dorim să aveţi sărbători binecuvântate, să petreceţi în bucurie sfântă şi în lumină. Să ne bucurăm de darurile Învierii şi mai ales de marele dar al Învierii care s-a făcut nouă, tuturor. Dacă Hristos a Înviat şi noi vom învia împreună cu el. La mulţi ani! Hristos a Înviat", a urat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului Timotei Prahoveanul.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sfânta Lumină a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, iar Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui fiecărei parohii.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de PF Daniel în anul 2009.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇